banner306
banner198

Çiğdem günü kutlamaları pazar günü yapılıyor

Çankırı Belediyesi kültürel etkinlikleri kapsamında Çiğdem Günü kutlaması düzenliyor.

Çiğdem günü kutlamaları pazar günü yapılıyor
banner145

Çankırı Belediyesi ile Gazi Üniversitesi Türk Halk Bilimi Topluluğu’nun işbirliğinde düzenlenen Çiğdem Günü Kutlaması 28 Mart 2010 Pazar günü yapılacak.

 

Çankırı Belediyesi kültürel etkinlikleri kapsamında Çiğdem Günü kutlaması düzenliyor. Gazi Üniversitesi Türk Halk Bilimi Topluluğu ile müşterek hazırlanan Çiğdem Günü şenliği Karacaözü Köyü’ndeki Koca Meşe’nin bulunduğu alanda yapılacak.

 

Ankara’da bazı üniversitelerin halk bilimi toplulukları ile Çankırı Karatekin Üniversitesi ve Belediye Gençlik Meclisi üyelerinin katılımı ile gerçekleşecek program saat 14.00’te öğrencilerin Karacaözü Köyü’nde geleneklere uygun şekilde hane sahiplerinden maniler eşliğinde bulgur toplaması ile başlayacak.

 

Daha sonra Koca Meşe alanına gelecek olan misafirlere burada Gazi Üniversitesi Türk Halk Bilimi Bölümü öğretim görevlileri tarafından Türk kültüründe Çiğdem Günü’nün önemi anlatılacak. Tören alanında öğrencilere ve misafirlere Çiğdem Pilavı ikram edilecek ve kukla gösterisi gerçekleştirilecek. Baharın gelişi Koca Meşe’de davul ve zurna eşliğinde halaylar çekilerek kutlanacak.

 

Koca Meşe alanındaki programın yanı sıra misafir öğrencilere Çankırı’nın tarihi ve turistik yerleri gezdirilecek. Tarihi Çamaşırhane’de Çankırı kültürünü yansıtan sunumlar yapılacak. Misafirlere akşam saatlerinde de Ahi Yaren Meclisi tarafından yaren gösterisi gerçekleştirilecek.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304