banner198

Çivitçioğlu Medresesine ziyaretçi akını...

Çivitçioğlu Medresesi mini bir kültür ve sanat merkezi işlevi görüyor.

Çivitçioğlu Medresesine ziyaretçi akını...
banner145

 

Çivitçioğlu Medresesi halkın ve ilimize gelen yerli turistlerin en önemli uğrak mekanı haline geldi.

 

Uzunca yıllar inşaat malzeme deposu olarak kullanıldıktan sonra Çankırı Belediyesi’nce Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden alınıp restore edilerek halkın hizmetine sunulan Çivitçioğlu Medresesi ziyaretçi akınına uğruyor.

 

Özellikle hafta sonları Medreseyi ziyaret eden yerli ve yabancı konukları geleneksel Türk Sanatlarından Ebru, Hat-Rölyef çalışmaları ney dinletileri eşliğinde gösteriliyor.

 

Yerli ve yabancı konuklara Ebruzen Ali Akgül tarafından uygulamalı olarak ebru sanatının incelikleri öğretilirken, Hat- Rölyef ustaları Ali Demir ve Şakir Ay tarafından da hat rolyef sanatı hakkında bilgi veriliyor.

 

Osmanlı İmparatorluğunun Yükselme dönemi mimari eserlerinden Sultan Süleyman Camii’nin hemen yanı başında ki medreseden yükselen ney tınıları bölgeye de ayrı bir mistik hava katıyor.

 

Medresede ayrıca Yusuf Ulusoy tarafından kaybolmaya yüz tutmuş semercilik mesleği yanında ahşap oymacılık el sanatı da yaşatılıyor. Çankırı’ya özellikle hafta sonlarında gelmeye başlayan turist grupları Çivitçioğlu Medresesi yanında Tuz Mağarasını, Tarihi Çamaşırhaneyi, Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi, Taşmektep, Taşmescit, Buğday Pazarı Medresesi gibi önemli mekanları ziyaret ediyorlar.

 

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı’nın çok zengin bir tarihi ve kültürel birikime sahip olduğunun altını çizerek, “Biz son yıllarda yaptığımız çalışmalarla bu değerlerimizi gün yüzüne çıkarmaya başladık. Bu çalışmalarımız yavaş yavaş semeresini vermeye başladı ve ilimize gelen yerli ve yabancı turist sayısında da artış gözlenmektedir. Çivitçioğlu Medresemiz mini bir kültür ve sanat merkezi işlevi görüyor. Buradaki gönüllü arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Geleneksel el sanatlarımızı yaşatıp, gelen misafirlerimize bu sanatların sunumunu yapıyorlar. Önümüzdeki süreçte Çankırı’nın turizm açısından daha da gelişeceğini düşünüyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER