banner198

ÇKÜ 2011-2012 Akademik yılı açıldı

Karatekin Üniversitesi 2011-2012 Akademik Yılı, düzenlenen törenle açıldı.

ÇKÜ 2011-2012 Akademik yılı açıldı
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi 2011-2012 Akademik Yılı, Sağlık Yüksekokulu Spor Salonu’nda düzenlenen törenle açıldı.

 

2011-2012 Akademik Yılı açılışı nedeniyle ilk tören, Atatürk Anıtı’nda yapıldı. Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş’ın Atatürk Anıtı’na çelenk koyması ve akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Sağlık Yüksekokulu’ndaki törene geçildi.

 

Sağlık Yüksekokulu’ndaki törene; Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Vali Vahdettin Özcan, Garnizon Komutanı Topçu Kur. Alb. Tayyar Aydın, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Togay, Barosu Başkanı Av. Erkan Köroğlu, Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan, Karabük Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Adana Eski Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişçi,  Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Beşirli, Prof. Dr. Ahmet Yartaşı, Prof. Dr. Sabit Erşahin, Kurum Müdürleri, üniversite öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli ile öğrenci katıldı.

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Öğretim Görevlisi Elvan Karakoç, Okutman Kadir Çayır, Şener Pehlevan ve Kenan Şahin’den oluşan Çankırı Karatekin Üniversitesi Müzik Topluluğu bir konser verdi. Konserin ardından Öğrenci Konseyi Başkanı Enes Demirezen bir konuşma yaptı. “3 senede gerçekten takdire şayan işler yapılmaktadır” diyen Öğrenci Konseyi Başkanı Enes Demirezen, üniversite bünyesinde 24 kulüp kurduklarını ve hepsinin aktif olduğunu aktardı. Öğrenciler olarak sadece yurt içinde değil yurt dışında da birçok aktiviteye imza attıklarını belirten Demirezen, “Gittikleri yerlerde sadece eğitim değil, ülkemiz ve Çankırı’nın örfünü, adetlerini başarıyla tanıtmaktadırlar. Bizler bu işlerin gönüllü neferleriyiz” dedi. Çankırı’da bulunan yurt probleminden söz eden Demirezen, şunları söyledi: “Üniversitemizin öğrenci sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu nedenle bizler ciddi barınma sorunları yaşamaktayız. Kredi Yurtlar Kurumu’nda 6’şar kişilik koğuşlarda yetersiz etüt odalarında hayatını devam ettirmeye mahkum arkadaşlarımız vardır. Bunlar şanslılar belki de. Çünkü yurtlara yerleşemeyen arkadaşlarımız da evlere yönelmiştir ama bu sene itibariyle evlerin fiyatlarında yüzde 100’lük bir kira artışı olmuştur. Bu alınan para kira değil haraçtır. Değerli Çankırılı büyüklerim bizler sizin, sizlerin evlatlarıyız ve burada sizlere emanetiz. Lütfen bu yaşanan olaylara dur deyin ve evlatlarınıza sahip çıkın” dedi. Konuşmasında Demirezen; Rektör Savaş’a öğrencilere verdiği destekten ötürü şu sözlerle teşekkür etti: “Bizlerin düşüncelerine hep saygı duyan, tek sevdası bizlerin iyi bir eğitim alması ve devlete yararlı birer vatandaş olmamızı isteyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş hocama, bizim dertlerimizi hiç yılmadan dinleyen bizlere hep arkadaş gibi olan hocalarıma, gecesini gündüzüne katıp bizlerin daha iyi şartlarda eğitim görmesi için uğraşan tüm birimlere teşekkür ederim. Artık üniversitemiz büyük adımlar atmaya başlamıştır. Bu saatten sonra kim ne derse desin, ne zorluk çıkarsa çıksın karşımıza bu adımlar büyüyerek devam edecektir” diyerek sözlerini tamamladı.  

 

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, yaptığı konuşmada üniversitenin kurulduğundan bu yana çok yol kat ettiğini belirtti.  Ulu Önder Atatürk’ün 10. yıl Nutku’ndan “Az zamanda çok işler yaptık” sözünden alıntı yapan Rektör Savaş “Aynı coşkuyu hissedip, görüyoruz. Ama göremeyenler olabilir. Bu bizim problemimiz değil.” dedi ve Ziya Paşa’nın bir sözünü hatırlatarak “Bir zavallı lüzumsuz konuşma yaparsa Ziya susar, Sözleri anlamayan kelimenin kelamın kıymetini bilmez” hatırlatmasında bulunarak 2007 yılının kuruluş aşamasından bugünlere nasıl gelindiği, nasıl mesafeler kat edildiğini aktardı. Bizim varlığımız, ülkemizin geleceğinin fotoğrafı olan kıymetli öğrencilerimizin varlığına bağlıdır diyen Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, “Çankırı Karatekin Üniversitesi öğrenci endeksli bir üniversitedir. Öğrencilerimizin en iyi şekilde yetiştirilmesi için bütün akademik kadromuzla yılmadan gece gündüz çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz” dedi.

 

Üniversitenin büyüme hızına, fiziki mekan sıkıntısının engel olduğunu belirten Rektör Savaş “Fiziki mekan sıkıntısı nedeni ile Mühendislik Fakültesi’ne öğrenci alamadık. Fiziki mekan sıkıntısı olmasa idi bugün 8 bin olan öğrenci sayımız en az 12 bin olurdu.” dedi.  Bir sonraki akademik açılışın Uluyazı Kampüs alanında yapılabileceğini müjdeleyen Rektör Savaş “2012 Mayıs-Haziran ayında kampüsümüze taşınacağız.” dedi. Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin 3 temel amacının; çok iyi öğrenci yetiştirmek, öğretim görevlilerin bilimsel faaliyetlerini desteklemek ve şehrin potansiyellerinin lokomotifi olmak olduğunu belirten Rektör Savaş “Ülkemize faydalı olmak için bütün gayretimizle çalışıyoruz. Bütün bu çalışmalar bir ekip işidir. Ekip başarısıdır. Bu başarıda katkıları olanlara teşekkür ediyorum” dedi.  Son olarak öğrencilerin barınma sıkıntısına siyaset kurumunun, kamu kurumunun, mutlaka duyarlı olması gerektiğini ifade eden Rektör Savaş “Biz büyüyen bir üniversiteyiz. Fiziki mekan sıkıntımızın çözülmesi lazım. Ev sahipleri lütfen fırsatçı olmasın. Öğrencilerimizi bağrımıza basalım.” dedi.

 

Rektör Savaş’tan sonra kürsüye gelen Vali Vahdettin Özcan, “Hocam tevazu gösterdi, bazı şeyleri söylemedi. Ben her ortamda hocamın yaptıklarını takdir ediyor ve beyan ediyorum ve Çankırılar olarak kendisine teşekkür ediyorum. Sanki 2007’de kurulmuş bir üniversite tablosu yok karşımda. Ben hükümetimizin son kararnamesi ile vali oldum ve 26 Ağustos günü göreve başladım. Geldiğimde Uluyazı Kampüsü’nü ve orada yapılanları gözlerimle gördüm. O nedenle bu sözleri sarf ettim. İltifat etmezsek marifet olmaz. Bu itibarla kendisine teşekkür ediyorum. İkinci söyleyeceğim husus biz dersimizi aldık. İlin valisi olarak tüm kamu kurum ve kuruluşlarından personelin örgütlenmesini ve imkanları bu konuya yönlendirmek benim vazifem. Elimden geleni yapacağım bu yurt meselesini çözmek için” dedi. Vali Özcan ayrıca Uluyazı Kampüsü’nün yol ve su meselesinin de halledileceğini belirtti.

 

Yapılan konuşmaların ardından bölümlerini derece ile bitiren öğrencilere ödülleri verildi ve akabinde Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Yüksek Mühendis Prof. Dr. Mustafa Oktay Alnıak tarafından “Eğitime Dair” konulu açılış dersi verildi.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER