banner198

ÇKÜ Edebiyat Fakültesi Temel Atma Töreni

Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsünde Edebiyat Fakültesi ve Kapalı Spor Salonu İnşaatlarının temelini düzenlenen törenle attı

ÇKÜ Edebiyat Fakültesi Temel Atma Töreni
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsünde Edebiyat Fakültesi ve Kapalı Spor Salonu İnşaatlarının temelini düzenlenen törenle attı.

 

Temel atma törenine, Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, Kurum Yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, konuşmasında Uluyazı Kampüs alanı ile ilgili bilgiler verdi. Temeli atılacak Kapalı Spor Salonunun 9500 metrekare büyüklüğünde 4 bloktan oluşacağını belirten Savaş, içinde 8 salon ve 630 kişilik tribüne sahip büyük bir salonun bulunacağını bildirdi. Yine temeli atılacak Edebiyat Fakültesinin 8500 metrekareden oluşacağını bu inşaatın 2011 yılının Ağustos ayında tamamlanacağını ifade etti. İki bloktan oluşan 8000 metrekarelik merkezi derslik ve anfi inşaatında son aşamaya gelindiğini, bu inşaatın Aralık ayının sonunda bitirileceğini söyledi. İki ayrı blok halinde yapılan Fen Fakültesi inşaatının devam ettiğini sözlerine ekledi. 

 

Rektör Savaş, Rektörlük İdari Bina inşaatının çevre düzenlemesi dahil olmak üzere tamamıyla bittiğini, 20 Milyonluk altyapı ihalesini yaptıklarını bildirdi. Kampüs altyapı çalışmalarının da devam ettiğini, doğalgaz ve fiber optik ana hatlarının Kampüs girişine getirildiğini söyledi. Kampüsün ana arteri olacak olan 48 metre genişliğinde bulvarın altında tünel sistemi yapıldığını ve tüm altyapının bu tünelin içinde toplanacağını ifade etti. Uluyazı Kampüsünü Kastamonu yoluna bağlayacak yol çalışmalarının da devam ettiğini belirtti. Yemekhane ihalesi ile inşaatların devam edeceğini, İşadamı Namık Tanık ile imzalanan protokol gereği, Tanık’ın üniversiteye hibe olarak yaptıracağı 3.300 metrekarelik Araştırma Laboratuarı inşaatına yakında başlanacağını belirtti.

 

Uluyazı Kampüs Alanı İnşaatına 2009 yılı Ekim ayında başlandığını ve üzerinden yalnızca bir yıl geçtiğini anımsatan Rektör Savaş, üniversite olarak az zamanda çok büyük işler yaptıklarını Kampüsün bunu delili olduğunu söyledi. Bu başarının gerçekleşmesine katkı sağlayan Çankırı Valisi Şemsettin Uzun’a Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’e, siyasilere, sivil toplum örgütü temsilcilerine, esnaflara ve Çankırılılara teşekkür etti.

 

Çankırı Karatekin Üniversitesinin geçen iki yıl içinde akademik anlamda çok büyüdüğünü belirten Rektör Savaş, öğretim üyesi ve öğrenci sayısında rekor büyüme yaşadıklarını ifade etti. Bu büyüme ile birlikte fiziki mekan konusunda büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirtti. Uluyazı Kampüsünün fiziki mekan sıkıntısının çözümü olacağını, öğrencilerin modern ve güzel bir kampüste eğitim göreceklerini söyledi.

Hedeflerinin önümüzdeki yıl 5000 öğrenciyi Uluyazı Kampüsüne taşımak olduğunu belirten Rektör Savaş, Rektörlük idari birimler ile bazı fakültelerin de Uluyazı Kampüsünde yerlerini alacaklarını bildirdi.         

       

Öğretim üyelerine, idari personele ve tüm mesai arkadaşlarına gösterdikleri yoğun çabadan dolayı teşekkür eden Rektör Savaş konuşmasını bu çalışmaların Devlete ve Millete Hizmet olduğunu bu millete hizmet etmenin şeref olduğunu söyleyerek tamamladı.

 

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş’ın konuşmasının ardından temel atma törenine geçildi. Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ve Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş birlikte Edebiyat Fakültesi ve Kapalı Spor Salonu İnşaatlarına ilk harcı attılar.

 

Törende, Çankırı Karatekin Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı Halk Müziği Topluluğu bir konser verdi. Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsü Edebiyat Fakültesi ve Kapalı Spor Salonu İnşaatlarının Temel Atma Töreni, kokteyl ile sona erdi.

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER