banner306
banner198

ÇKÜ Öğrenci Konsey seçimlerinde taşlı sopalı kavga

Karşıt görüşlü iki grup öğrenci arasında çıkan tartışma kısa sürede taşlı sopalı kavgaya dönüştü.

ÇKÜ Öğrenci Konsey seçimlerinde taşlı sopalı kavga
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Öğrenci Konsey seçimlerinde karşıt görüşlü iki grup öğrenci arasında çıkan tartışma, kısa sürede taşlı sopalı kavgaya dönüştü.

 

Karatekin Üniversitesi Rektörlük bahçesinde Öğrenci Konsey Seçimleri için oy kullanmaya gelen öğrenciler ve bina içerisinde oturma eyleminde bulunan karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan tartışma taşlı sopalı kavgaya dönüştü.

 

Olay, bina içerisinde bulunan öğrencilerin sivil polis memuruna saldırıp, tartaklaması üzerine bahçede bulunan karşıt görüşlü öğrencilerin içeride ki gruba saldırmasıyla başladı.

 

Bina içerisinde bulunan ve doğu kökenli olduğu belirtilen grubun okul bahçesine önceden sakladıkları sopa ve palaskalarla diğer gruba saldırması, onların da taş ve sopalarla karşılık vermesiyle yaklaşık on beş dakika boyunca süren kavgada çok sayıda öğrenci yaralandı.

 

-Kavganın büyümesini polis önledi

 

Polisin bahçe kapısını zamanında  kapatması, kavga sırasında okul bahçesi önünde toplanan ve karşıt görüşteki öğrencileri linç etmek için bahçe kapısından içeri girmeye çalışan bazı kişilerin bu girişimini önledi.

 

-Çevik Kuvvet Gaz Bombasıyla müdahale etti

 

Olay yerine sevk edilen çok sayıda Çevik Kuvvet Polisi, biber gazı kullanarak karşıt görüşlü öğrencileri dağıttı. Kavgayı dakika dakika polis kamerasıyla kaydeden emniyet, olayların yatışmasının ardından kavgaya karışan öğrencileri kameradan tespit ederek gözaltına aldı.

Gün boyu evlerden toplanarak Yenimahalle Polis Karakolu ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürülen öğrencilerden bazıları ifadesinin alınmasının ardından gece geç saatlerde serbest bırakılırken, bazı öğrencilerin gözaltı halleri hala devam ediyor.

Öğrenci Konsey seçimleri iptal edildi

Öte yandan bina içerisinde bulunan grubun oturma eylemi ve çıkan olaylar sonrası Rektörlük tarafından Öğrenci Konsey Seçimlerinin iptal edildiği açıklandı.

-Provokasyona gelmeyin gençler!

Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde gençler arasında çıkan kavga provokasyon ihtimalini güçlendirmekte.

Olayları manipüle ederek kısa bir sürede iki grubun okul bahçesinde toplanması ve dilden dile söylentilerin yayılarak olaya farklı bir boyut kazandırılmak istenmesi provokasyon ihtimalini güçlendirmekte.

Facebook sayfasında örgütlenen ve terör örgütü sempazitanı olan bazı öğrencilerin yönlendirmesiyle emellerine Kürt kökenli öğrencilerimizi de karıştırmak isteyenlerle birlikte, aynı şekilde vatan ve millet sevgisinin en çok yaşandığı Çankırı halkının duygularını siyasi rant elde etmek için istismar etmek isteyen çeşitli mihrakların gençler üzerinde oynamaya çalıştığı; kutuplaştırma, kin ve nefret tohumları ekme girişimleri dikkatle takip edilerek önlenmeli.

Sap ve saman ayrıştırılarak; gerçek suçluların tespit edilerek, gençlerin provokasyona gelmelerine bir an önce engel olunmalı.

-ÇKÜ'den sitemize açıklama geldi

Çankırı Karatekin Üniversitesi Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğünden haberimizle ilgili düzeltme isteğiyle yazılı bir açıklamam geldi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Basın Halkla İlişkiler Müdürlüğü açıklaması şöyle;

 

 İLGİLİ HABER SİTELERİNE

 

 

11 Ekim 2011 tarihinde Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bahçesinde iki öğrenci gurubu arasında çıkan tartışma kısa süreli bir arbedeye dönüşmüştür. Bu olayla ilgili haberinizde öğrenci olayının başlamasının nedeni olarak doğu kökenli öğrencilerin okulda görevli sivil polis memuruna saldırı olarak gösterilmiştir. Haberinizde yer alan bu ifadenin gerçekle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. Bu açıklama doğrultusunda, 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 14. maddesine istinaden, söz konusu haberin düzeltilmesini rica ederiz.

 

 

                                                               ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

BASIN HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ

 

 

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2017, 22:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304