banner198

Çocukta Özgüven ve Sorumluluk Eğitimi

Ali Çankırılının konuşmacı olarak katıldığı Çocukta Özgüven ve Sorumluluk Eğitimi konulu bir konferans düzenledi.

Çocukta Özgüven ve Sorumluluk Eğitimi
banner145

Bu Yıl 7. si düzenlenen Okul öncesi eğitim şenlikleri kapsamında Ahmet Talat Onay Anaokulunun düzenlenen, Pedagog Yazar Ali Çankırılı’nın konuşmacı olarak katıldığı “Çocukta Özgüven ve Sorumluluk Eğitimi” konulu konferans gerçekleştirildi.

 

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen konferansa İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Çetin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Turgut Ünal, A.Talat Onay Anaokulu Müdiresi Müzeyyen Sümer, diğer okul müdürleri, öğretmenler ve veliler Katıldı.

 

Pedagog Ali Çankırılı Salonu dolduran çoğunluğu Annelerden oluşan izleyicilere “ Çocukta Özgüven ve Sorumluluk Eğitimi” konulu konferansını verdi.

 

Çocuk eğitiminin daha ana rahminde başladığını belirterek sözlerine başlayan yazar, “Bilimsel verilere görev fiziksel gelişimle birlikte duygusal gelişimde ana rahminde başlıyor, Anne ve bebek arasındaki iyi bir duygusal ilişki onun zeka gelişimini de olumlu yönde etkiliyor” dedi.

 

Anne sütünün önemine de değinen yazar Çankırılı, Anne sütü bebeğin gelişimi için gerekli olan tüm vitamin ve proteinleri içerdiğini ve bu yüzden Anne Sütüne “Beyaz Mucize” ismi verildiğini söyledi.

 

Anne ve Babaların Çocukları kesinlikle kendi yataklarına almamaları gerektiğinin altını çizen Ali Çankırılı bunun hem hayati yönden tehlikeli olduğunu hem de çocuğun cinsel kimliğini kazanmasında yanlış yönlendirmelere yol açabileceğini belirtti.

 

Deneme yanılma yönteminin çocuklar için en iyi öğrenme yöntemi olduğunu söyleyen Çankırılı, bu yüzden çocukları rahat bırakarak onlara hata yapma ve doğruyu bulma hakkı tanımamız gerektiğini söyleyerek, “Bebeklerin bile yalnız kalmaya ihtiyacı vardır. Güvenlikli alan dediğimiz onları kontrol edebileceğimiz bir alan içerisinde onları yalnız bırakmalıyız” dedi.

 

 

 

Ali Çankırılı Kimdir?

 

1947 yılında Çankırı’da doğan Yazar, İlk ve Orta öğrenimini Çankırı’da Liseyi Üsküdar Fen Lisesinde bitirdikten sonra Gazi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu.

 

Bir hocasının tavsiyesi üzerine Anakara Üniversitesinde Çocuk Psikolojisi ve Davranışları konusunda yüksek lisans ve araştırmalar yaptı.

 

Kamu ve özel kuruluşlarda çalıştıktan sonra 1990 yılında emekli olan yazar Çankırılı, Ulusal gazete ve dergilerde Çocuk Eğitimi ve Psikolojisi üzerine yazı ve makaleler yazdı.

 

Bu konularda bir çok eseri olan Pedagog Ali Çankırılı Türkiye’nin en çok okunan 50 yazarı arasındadır.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER