banner306
banner198

Çok iyi biliriz ki kötülükler göstere göstere yapılmaz...

Sezon başından bu yana Spor Toto ve İddia gelirlerinde önemli bir azalma görülen Çankırı Belediyespora yapılanlara son verilmeli...

Çok iyi biliriz ki kötülükler göstere göstere yapılmaz...
banner145

İddia’dan Belediyespor’a "ekonomik" darbe!

 

 

Vedat Beki

 

Çankırı Belediyespor’un 2. Lige yükselme grubunda verdiği başarılı mücadelede “perde arkasında” cereyan eden olaylardan birini gündeme taşımak istiyorum.

 

Bildiğiniz gibi sezon öncesi kulüpte yaşanan “istifa” olayları Çankırı’nın tek profesyonel takımı olan Çankırı Belediyespor’u “kapanma” noktasına kadar getirmişti. İşte tam bu günlerde Sevda Karaali Şireci ortaya çıkmış ve “kulübe talibim” diyerek masaya oturmuş ve yapılan kongre sonrası Kulüp Başkanı olarak yeni yönetimini oluşturmuştu.

 

Kısa sürede oluşturulan teknik kadro ile beraberindeki futbolcularla kaçınılmaz olan “kamp çalışması” dahi yapılmadan lig mücadelesine girilmiş ve bugün 15 maçı geride bırakan takım elde ettiği 21 puanla ligin 7’inci sırasında yerini aldı.

GELELİM İŞİN GELİR TARAFINA!
Bildiğiniz gibi profesyonel liglerde mücadele eden takımların (özellikle 2. ve 3. Lig) en büyük gelirleri Spor Toto ve İddia’dan temin etmekteler.

Doğaldır ki Çankırı Belediyespor’un bu yıla kadar elde etmiş olduğu gelirlerin yaklaşık yüzde 50’si de Spor Toto gelirleridir.

Ancaaaak; Sevda Karaali Şireci’nin kulüp başkanlığına gelmesi ile birlikte bu sezon Spor Toto gelirleri geçen yıla göre yüzde 200 geriledi!

 

Çankırı Belediyespor bu yıl toplam 15 haftada sadece ve sadece3” (üç) hafta İddia kuponunda yer alırken, geçtiğimiz yıl bu rakam aynı haftada “9 (dokuz) kez yer almıştı!


Bu yıl grubumuzda yer alan takımlardan Akçaabat Sebatspor 8, Ofspor ve Pursaklarspor 7, Karsspor, Etimesgut Şekerspor, Buğsaşspor, Çorumspor ve Trabzon Karadenizspor 6, Tokatspor 5, Kırşehirspor 4 kez İddia kuponlarında yer aldılar.

Spor kamuoyunun önde gelenlerinin kalemlerinden çıkan yorumlara göre grubunun en mücadeleci takımı olarak gösterilen Çankırı Belediyespor’un gerek puan cetvelindeki yeri gerekse oynadığı futbol ile, Spor Toto ve İddia’nın takındığı "böylesi acayip" bir tavır “şikeci takımlara” gösterilen tavırla benzer durumda! Böylesi bir muameleyi ne Çankırı ne de Çankırı Belediyespor hak ediyor!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


SPOR TOTO TEŞKİLAT BAŞKANINI TANIYALIM MI?

Bugün Spor-Toto Teşkilat Başkanlığında 1973 Elazığ doğumlu olan Bekir Yunus Uçar oturmakta! Bu ismi böyle söylersek hatırlamanız mümkün değil!

Ama ülkede “Süleymancılar” grubunun önemli isimlerinden Timurtaş Uçar Hoca dersek bağlantıyı kurabilir misiniz? Evet Bekir Yunus Uçar, Süleymancı cemaatinin önde gelen isimlerinden Timurtaş Uçar Hocanın oğlu! Henüz 36 yaşında ve İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden mezun!

Mevcut durum karşısında kafam da karışmıyor dersem yalan söylerim!  Güler misiniz ağlar mısınız bilemem ama durum bu!

 

Neyse! Biz yine dönelim kendi derdimize…

GÖREV MİLLETVEKİLİ AKMAN’IN…

Bekir Yunus Uçar’ın yolunu Allah açık etsin! Ancak Çankırı Belediyespor'un Spor Toto ile ilgili olarak yaşadığı mevcut sorunu kim çözer dediğimde; Çankırı’nın 3 milletvekili var! “Süleymancılara” yakın olan isim kim? Nurettin Akman!

Lafı hiç evirmeden çevirmeden söyleyeyim! Çankırı Belediyespor 15 haftada İddia kuponlarında sadece 3 hafta yer bulabildiyse, “cemaate” oldukça yakın bir isim olan Ak Parti Çankırı Milletvekili Sayın Nurettin Akman bu konuyu halletmeli!

Göreve geldiği günden bu yana “Çankırı için canla başla çalışan, milletvekili seçildiği şehrine gece demeden, gündüz demeden hizmet eden” bölge milletvekili Çankırı Belediyespor’a yapılan böylesi “adaletsiz” davranışa “derhal” müdahale etmeli ve Çankırı Belediyespor’un Spor Toto ve İddia’dan “hak ettiği payı” almasını sağlamalı!

Benim tanıdığım Ak Parti Çankırı Milletvekili Dr. Nurettin Akman bu işi kökünden halleder!

Demedi demeyin! Pardon yazmadı demeyin!

 

Saygılar...

 

Son notum: Şimdiden söyleyeyim yazdığım bu yazı “olumlu pencereden” bakılmış bir yazı! Önümüzdeki günlerde yaşanılan sorunla ilgili gelişmeler “aynen” devam ederse, bu kez “plağı” tersine çevirerek kaleme alacağım yazıya bazıları hiç mi hiç “bağırmasın” (!) Bir de "kelebek teorisi" bu konuda dolaylı olarak farklı da işlemiş olabilir mi? Bekleyelim ve görelim...

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304