banner198

Cumhuriyet Eğitim Gezileri Başladı

İlimiz İlk ve Orta öğretim Okullarından 40 ar kişilik 2 öğrenci grubu Cumhuriyet Eğitim Gezileri projesi dahilinde gezi yapacakları illere uğurlandı.

Cumhuriyet Eğitim Gezileri Başladı
banner145

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve orta öğretim kurumlarında öğrenim gören, farklı coğrafi bölgelerdeki öğrencilerin birbirleriyle tanışıp kaynaşmalarını sağlamak, okulda aldıkları eğitime paralel olarak tarihimizde ve Cumhuriyetimizin kurulmasında önemli yeri olan şehirlere “Cumhuriyet Eğitim Gezileri”  adı ile geziler düzenlendi.

 

Samsun, Amasya, Erzurum, Sivas, Ankara, Afyonkarahisar, Kütahya, ve Çanakkale illerinde bulunan şehitlikler, müzeler, anıtlar, tabyalar, milli parklar ve ören yerlerini gezerek, Çanakkale ve Milli Mücadele Destanı’nın önemini kavramalarına ve bu yolla milli şuurlarının güçlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla MEB Ticaret ve Turizm öğretimi Genel Müdürlüğünce organize edilen “Cumhuriyet Eğitim Gezileri” Projesi kapsamında İlimizden İlk ve Orta öğretim Okullarından 40’ar kişilik 2 öğrenci grubu Atatürk ilköğretim Okulu Müdürü Nadir Kayaş ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Müdürü İsmail Başyiğit’in kafile başkanlığında 3 -7 Ekim 2011 tarihleri arasında, Afyonkarahisar ,Kütahya, Amasya ve Çanakkale illerini gezecekler.

 

 

Amasya iline kadar birlikte seyahat edecek kafilede İlköğretim öğrencilerinin bulunduğu grup buradan ayrılarak Çanakkale iline hareket edecek, Orta öğretim öğrencilerimizin olduğu grup ise Amasya, Kütahya, Afyonkarahisar bölgelerinde gezilerine devam edecek.

 

Geziye katılacak öğrenci gruplarımız 3 Ekim 2011 Pazartesi günü 100.Yıl Kültür Merkezi önünden uğurlandı. Uğurlama merasimine İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Erdal Yalçın, Okul Müdürleri ve Öğrenci Velileri katıldı.

 

 

Törende öğrencilerimize hayırlı yolculuklar dileyen İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, “Sevgili Öğrenciler, Sizlere sunulan bu imkânı en iyi şekilde değerlendirin. Gittiğiniz yerlerdeki tarihi ve manevi değerlerimizden en iyi şekilde istifade ederek kendinize bir şeyler katarak dönünüz. İyi arkadaşlıklar kurarak, Çankırı’mızı en iyi şekilde temsil ediniz. Hepinize Hayırlı Yolculuklar diliyorum” dedi.

 

Daha sonra öğrencilerimiz hayırlı yolculuklar dilekleriyle gezi yapacakları illere uğurlandılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER