banner306
banner198

Dağtarla ölüm yolu olmaktan çıkarılıyor!

Yıllardır büyük can kayıplarının verilmesine neden olan Dağtarla mevkiindeki viraj, Karayollarının yeni çalışmaları kapsamında ortadan kalkıyor...

Dağtarla ölüm yolu olmaktan çıkarılıyor!
banner145

E-80 üzerinde Kurşunlu ilçesi sınırlarında kalan ve sürücülerin “ölüm virajı” olarak adlandırdıkları Dağtarla mevkiindeki hafif rampa çıkışındaki viraj ortadan kaldırılıyor!

 

Özellikle son bir ay içerisinde E-80 üzerinde meydana gelen kazalar sonucu 11 kişi hayatını kaybetti. Bu yol üzerinde meydana gelen ölümcül kazaların büyük bir bölümü Dağtarla mevkiinde gerçekleşiyor. Karayolları yetkililerinin bu mevkii üzerinde yaptıkları revize çalışmalar yapımı sürdürülen çift yönlü yol yapımına da yansıdı ve özellikle rampa çıkışı görüş mesafesini kısaltan tepenin ortadan kaldırılması kararı çıktı!

 

Sürücülerin görüş mesafesini daraltan coğrafi durumu tamamen ortadan kaldıran çalışmalar da geçtiğimiz günlerde başladı. Çankırı Postası olarak E-80 üzerinde yapılan çalışmaları incelediğimizde gördüğümüz bu durum başta bizler olmak üzere herhalde sürücüleri de sevindirecek.

 

Ancak burada yine ister istemez şu soru karşımıza geliyor!

 

Bugün ortadan kaldırılmaya çalışılan bu coğrafi durum, daha önceden imha edilseydi de, günümüze kadar verilen can kayıpları da hiç yaşanmasaydı!

 

Ne diyelim! Hiç değilse bundan böyle can kayıpları daha aza inecek! Dolayısıyla bizler de teselliyi bunda bulacağız!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304