banner306
banner198

Demokrasi çocuğumuzun ekmek meselesidir!

Memur Sen İl Temsilciliğinin davetlisi olarak Çankırı ya gelen eski bakanlardan Hasan Celal Güzel “İç ve dış meseleler ışığında Türkiye” konulu bir konferans verdi.

Demokrasi çocuğumuzun ekmek meselesidir!
banner145

Memur-Sen İl Temsilciliğinin davetlisi olarak Çankırı’ya gelen eski bakanlardan Hasan Celal Güzel  “İç ve dış meseleler ışığında Türkiye” konulu bir konferans verdi.

Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Turgut Ünal, “çok önemli hizmetleri birlikte gerçekleştirdik. İlklere hep birlikte imza attık. Haklının yanında olma düsturumuzdan hiç vazgeçmedik. Amacımız güçlüyü haklı kılmak değil, haklıyı güçlü kılmaktır. Türkiye kamburlarından kurtulmak için önemli bir fırsat yakalamıştır. Ülkemiz bu fırsatı iyi değerlendirmeli ve demokratik özgürlüğünü tam anlamıyla kazanmalıdır” diye konuştu.

Konuşmasının başında Çankırı’ya hiç gelmediğini söyleyen Hasan Celal Güzel, “hani bir tabir vardır ya ‘mum dibine ışık vermez’ diye! Çankırı Ankara’ya yakın onluca bende Çankırı’ya hiç gelmedim. Sadece 28 Şubatta içinden geçtim. Bir de Çankırı milli ve dini şuura sahip olduğu için buraya gelmeye lüzum görmedim. Yiğidin harman olduğu yerde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

Demokrasi çocuğumuzun ekmek meselesidir!

"Türkiye’nin en temel meselesi demokrasi meselesidir" diyen Hasan Celal Güzel, “Kimileri demokrasi yenir mi? içilir mi? Diye soruyor. Ama burada yanılgı içindeler. Eğer Türkiye 1960 dahil 12 Mart, 12 Eylül darbeleri olmasıydı hangi noktaya gelirdi? Yaptığım bilimsel çalışma neticesinde Türkiye’de her hangi bir darbe olmasıydı ferdi geliri 30 bin dolar olacaktı. Şimdi kişi başına gayri safi milli hâsılamız 9 bin dolarlar civarındadır. Demokrasi siyasi bir mesele değil aynı zamanda çocuğumuzun ekmek meselesidir” dedi.

Tayip Erdoğan’ın avukatı benim!

Hıristiyanlıkta biri sana tokat atarsa, öbür yanağını da çevir anlayışı vardır. Ama biz Muhammediyiz. Bize bir tokat vurana bizde bir tokat vurmalıyız. Hakkımızı yedirmemeliyiz. İşte demokrasiyi biz böyle görüyoruz. 27 Mayısta halkın sevdiği Başbakan ve iki bakanını astılar ‘Yüksek Adalet Divanı’ denen alçak mahkeme kararlarıyla şehit ettiler. Ve biz bunu seyrettik. Geçen yıl ilkbahar ve yaz aylarında gerçekleştirdiğimiz mitingleri söylemek istiyorum. Darbeye karşı çıkmak, devletimize karşı çıkmak anlamına gelmemeli. Ben ordumuzu peygamber ocağı olarak biliyorum. Ama halkımızın vergileriyle aldıkları silahları halkın göğsüne dayayan kahraman olamaz onlar eşkıyadır. 

Recep Tayip Erdoğan’a inandığı temeller için, inançlı olduğu için karşı çıkılıyor. Onun müdafisi ve avukatı benim" diye konuştu.

 Demirel siyasi münafıktır!

Konuşmasında ağırlıklı olarak Türkiye’de yapılan darbelere yer veren Celal Güzel, yaptığı konuşmalarla salondan sık sık alkış aldı. Özellikle eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’le ilgili kullandığı espri dolu ifadeler salonda bulunan dinleyicileri uzun süre güldürdü.  

"Doksan yaşında adamla niye bu kadar uğraşıyorsun diye bana kızabilirsiniz ama ben ne yapayım adam susmuyor ki hala konuşuyor.  Türkiye siyasi vesayet altına girmişmiş. Kendisi defalarca şapkasını alıp gitmiş, en sonuncusunda da kafasına darbe şapkasını takmış bir kişi! Yarın darbe olur, beni büyükleri olarak yeniden köşke çıkarırlar diye hala gözü orada. Bu adam yıllarca nurcu kardeşlerimizi de kandırdı ve oylarını aldı."

Salonda bulunanlara "eğer darbe olursa ben tankın üstüne çıkacağım. Sizde çıkacak mısınız?" diye soran Hasan Celal Güzel; "bu mesele Çankırılı Mehmet beyin, Ayşe hanımın meselesidir. Eğer sesiz kalırsanız gelecek kuşaklarınızı ipotek altına almış olursunuz" diye konuştu.

Konuşmasının sonunda salondan gelen soruları cevaplandıran Hasan Celal Güzel, program sonunda kendisine Çankırı Belediye başkan yardımcısı Tuncay Haskılıç tarafından hediye edilen tuz lambayı görünce, "Bu ne? Ben bunu darbecilerin kafasına fırlatırım" esprisinde bulundu.

Not:  Haberli ilgili görüntü ve fotoğraflar maalesef talihsiz bir şekilde silindi. Bizden kaynaklanan bu teknik hatadan ötürü okuyucularımızdan özür diliyoruz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304