banner198

Devlet Tiyatrolarının gözde sanatçılarından birisidir kendisi.

Ankara Devlet Tiyatrosunun birçok oyununda önemli rolleri başarıyla oynamıştır. TV dizilerinde ve sinemada da önemli bir isimdir Elvin Beşikçioğlu...

Devlet Tiyatrolarının gözde sanatçılarından birisidir kendisi.
banner145

Elvin Beşikçioğlu... Bu isim de Çankırı'da ve Çankırılılar arasında bir şey ifade etmez. Kimse de bilmez Ankara Devlet Tiyatrosunun ve Türk sinemasının ödüllü sanatçısının Çankırılı olduğunu. Günümüz Türk tiyatrosunda birçok oyunda oynayan, bununla birlikte sinema filmi ile TV dizilerinde önemli roller üstlenmiş bir isimdir Elvin Beşikçioğlu... 1972 yılında Çankırı'da dünyaya geldi. Daha sonra ailesi ile birlikte Ankara'ya yerleşti.

Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarını birincilikle bitirdi. Devlet Tiyatrolarının sınavını kazandı. Trabzon Devlet Tiyatrosunda iki yıl çalıştıktan sonra sınıf arkadaşı Erdal Beşikçioğlu ile evlendi! Hani şu TV ekranlarında ilgiyle izlediğimiz Vali dizisinin baş aktörü! Evet o aktör Erdal Beşikçioğlu da Çankırı'nın damadı!

Ve ardından eşi Erdal Beşikçioğlu’nun görev yaptığı Diyarbakır Devlet Tiyatrosunda görev aldı. Diyarbakır'da dört yıl kaldı. Diyarbakır'da bulunduğu süre zarfında tiyatro oyunculuğunun yanısıra GAP TV'de çocuk programları sundu. Daha sonra, Ankara Devlet Tiyatrosuna geçti. Ziya Öztan'ın yönettiği Cumhuriyet adlı filmde Afet İnan'ı canlandırdı. Beşikçioğlu, bu rolüyle "Cumhurbaşkanlığı Başarı Ödülü"ne layık görüldü.

Film ve Dizileri

- Ne Seninle Ne Sensiz (2005) (Dizi)

- Kasırga İnsanları (2004)

- Ona Bakma Bana Bak (2000)

- Salkım Hanımın Taneleri (1999)

- Fasulye (1999)

- Cumhuriyet (1998)

- Kördüğüm (1997)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ödülleri

- 2001 yılı 8. ÇASOD "En İyi Oyuncu" Ödülleri: Umut Veren Kadın Oyuncu - Fasulye filmindeki rolüyle, "Cumhurbaşkanlığı Onur Ödülü", "Cumhuriyet"teki Afet İnan rolüyle, 04. 04. 2001 tarihinde verilen "Sadri Alışık En İyi Kadın Oyuncu Ödülü" "Kara Kentin Çocukları" filmindeki rolüyle Nilüfer Açıkalın ve "Fasulye" filmindeki rolüyle Elvin Beşikçioğlu arasında paylaştırıldı.

 

Eşi Erdal Beşikçioğlu'nu tanıyalım...

Elvin Beşikçioğlu ile evli Erdal Beşikçioğlu, 5 Ocak 1970 yılında Ordulu bir baba ve Ankaralı bir annenin ilk çocuğu olarak Ankara’da dünyaya geldi. Orta öğrenimini İzmir Özel Türk Kolejinde tamamladı. Mehmet Seyfi Eraltay Lisesinden mezun oldu.


1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarına girdi. Konservatuar eğitimi sırasında “William Guskill” ile yaratıcı drama üzerine workshop çalışmalarına katıldı.

1993 yılında mezun oldu ve aynı yıl Devlet Tiyatrolarında sanatçı (oyuncu) olarak göreve başladı. 95-96 sezonunda Diyarbakır Devlet Tiyatrosunda müdür vekili olarak görev aldı. Halen Ankara Devlet Tiyatrosundaki görevine devam ederken eşi ile birlikte açtığı Dip Cafe'de halkevleri modeli çalışmalar sergiliyor..

 

Son dizisi TRT için..
Köprü”de oynadığı Vali karakteriyle dikkat çeken Erdal Beşikçioğlu yeni dizisi “Ayrılık”taki Çeçen lider Abdullah Şamil rolü için dört kilo verip saçlarını kazıttı. Oyuncu yeni görüntüsüyle izleyenleri şaşırtacak

Ayşe Kulin’in aynı adlı eserinden televizyona uyarlanan “Köprü” dizisinde oynadığı Faruk Yazıcı karakteriyle seyircinin gönlünü kazanan, ardından oynadığı “Vali” filmiyle dikkat çeken Erdal Beşikçioğlu, bugünlerde TRT’ye çekilen “Ayrılık” dizisi için kamera karşısında. Halen TRT-1 ekranlarında yayımlanan dizide oynadığı Çeçen lider Abdullah Şamil rolü için saçlarını kazıtan, sakal uzatan ve dört kilo veren Beşikçioğlu, “Oscar alsam bile daha iyisini yapabilirdim” diyecek bir yapıya sahip.

Haber: Vedat Beki

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER