banner306
banner198

Dikkat! Meteoroloji kuvvetli yağış diyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü halkı sağanak yağış ve sonrasında oluşması muhtemel sel baskınlarına karşı uyardı..

Dikkat! Meteoroloji kuvvetli yağış diyor!
banner145

Meteoroloji Genel Müdürlüğü halkı sağanak yağış ve sonrasında oluşması muhtemel sel baskınlarına karşı uyardı..

Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde bu akşam, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Çankırı, Sinop ve Samsun çevrelerinde bugün kuvvetli yağış bekleniyor.


Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''meteorolojik uyarı''da, ülkenin kuzey ve doğu bölgelerinde aralıklarla görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların bu akşam saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Van) ile Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevrelerinde, bugün Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Kastamonu, Karabük, Amasya, Çorum, Tokat) ile Çankırı, Sinop ve Samsun çevrelerinde kuvvetli olacağı bildirildi.

İlgilerin ve vatandaşların sel, su baskını, taşkın, ulaşımda güçlüklere karşı tedbirli olmaları istendi.

Dün akşam Çankırı’ya dolu yağdı!
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün yaptığı bu uyarıyla birlikte dün akşam saat 19.30 dolaylarında Çankırı’da yaklaşık 20 dakika süresince dolu yağdı!

Yer yer nohut tanesi büyüklüğünde düşen dolu ile birlikte gök gürültülü sağanak yağış etkisini dakikalar sonra kaybetti.

Kaynak: AA

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304