banner198

Dünya kadınlar gününde Çankırı belediyesini yönetti

8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Çankırı Belediyesini kadın Belediye Başkanı Fatma Öztürk yönetti.

Dünya kadınlar gününde Çankırı belediyesini yönetti
banner145

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Çankırı Belediyesini kadın Belediye Başkanı Fatma Öztürk yönetti.

Çankırı Belediye Meclisi’nin bayan üyelerinden Fatma Öztürk, Belediye Başkanı İrfan Dinç’in il dışına çıkması nedeniyle vekaletini bırakması ile bu anlamlı günde Çankırı Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu.

 

Belediye Başkanı İrfan Dinç’e böylesine anlamlı bir günde yaptığı jesten dolayı Çankırılı kadınlar adına teşekkür eden Belediye Başkan vekili Fatma Öztürk, Çankırılı kadınların toplumun her alanında faaliyet göstermeye başlamasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

 

Bayan Başkan Fatma Öztürk, ülkemizde kadınların temsil düzeyinin istenilen noktaya henüz gelmediğini belirterek “Kadınlarımız siyasette, iş hayatında ve sosyal hayatta ağırlığını ne kadar çok hissettirirse arzu edilen refah düzeyine o kadar kolay ulaşırız. Kendine özgüveni gelmiş, ekonomik özgürlüğe sahip kadınlarımızın sayısı arttıkça gelişme düzeyimiz de o paralelde artacaktır. Son yıllarda Çankırı’mızda kadınların hem iş hayatında, hem siyasette hem de sosyal hayatta ön plana çıkmaya başladıklarını memnuniyetle görüyoruz ve Çankırı’nın geleceği açısından umutlanıyoruz. Belediye Başkanımız İrfan Dinç’in oluşturduğu Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi’de ev hanımlarımızı ve genç kızlarımızı sosyal ve kültürel faaliyetlerin içine çekme konusunda önemli çalışmalar yapmaktadır. Çankırı Belediyesi olarak oluşturduğumuz Kadın Meclisi’de bir anne şefkati ile kentin sosyal, ekonomik ve çevresel sorunlarının çözümüne yönelik faaliyetlerini sürdürmektedir. Kadınlarımızın rahatlıkla iş bulabilecekleri alanlarda meslek edinmelerine yönelik çeşitli kurslar açılması yönünde de Çankırı Belediyesi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu vesile ile tüm Çankırılı kadınlarının kadınlar gününü kutluyorum. Ayrıca Elazığ’da meydana gelen depremde hayatını kaybedenlere de Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

 

BAŞKAN DİNÇ’TEN KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

Öte yandan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’te yayınladığı bir mesajla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

 

Başkan Dinç kadınların toplumun gerisinde bilakis önünde olması gerektiğinin altını çizerek “Kadınlarımızın evlerinde dört duvar arasına bağımlı kalmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Biz Çankırı Belediyesi olarak kadınlarımızın her alanda aktif ve etkin olması için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Çankırılı hanımların getirecekleri yeni projelere de açık olduğumuzu ifade ediyorum. Bu vesile ile Dünya Kadınlarının ve Çankırılı kadınların bu özel günlerini kutluyorum” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER