banner198

Dünya Şampiyonasında yarışacak ilk Türk bayan bisikletçi

Yol Bisikleti Dünya Şampiyonasında Türkiye adına ilk kez bir bayan sporcu yarışacak. Ve bu bayan sporcu Çankırılı...

Dünya Şampiyonasında yarışacak ilk Türk bayan bisikletçi
banner145

Yol Bisikleti Dünya Şampiyonasında Türkiye adına ilk kez bir bayan sporcu yarışacak...

Ve bu bayan bisiletçi Çankırılı Semra Yetiş... 1981 yılında Çankırı'da dünyaya gelen ve 11 yaşında spora voleybolla başlayan Semra Yetiş  23-27 Eylül tarihleri arasında İsviçre'nin Mendrisio şehrinde yapılacak olan Yol Bisikleti Dünya Şampiyonasında Türkiye adına bayanlar kategorisinde yarışacak.

Türkiye Bisiklet Federasyonundan (TBF) yapılan açıklamaya göre, Semra Yetiş, geçen ay katıldığı Çek Cumhuriyeti'ndeki Kasna Lipa Tour'da 5 etaplı Feminen Yarışının 2 etabını ikincilikle bitirmesi sonucu aldığı puanlarla 2009 Yol Bisikleti Dünya Şampiyonasında yarışmaya hak kazandı. Semra Yetiş, bu başarısıyla Türk bisiklet tarihinde, Yol Bisikleti Dünya Şampiyonasında yarışacak ilk Türk bayan bisikletçisi olma unvanını elde etti. Semra Yetiş, İsviçre'nin Mendrisio şehrinde, 23-27 Eylül tarihleri arasında yapılacak 2009 Yol Bisikleti Dünya Şampiyonasında mücadele edecek.

TBF, bu gelişme üzerine 2012 Olimpiyatlarına hazırlık amacıyla bir süredir Almanya'da bulunan ve Alman Koğa-Miyata bisiklet kulübü bünyesinde antrenman ve yarışlara katılan Semra Yetiş'i aynı ülkede kampa aldı. Yetiş, şampiyonaya kadar Almanya'da kamp yapacak.

Semra Yetiş, yaptığı açıklamada, Dünya Bisiklet Birliği (UCI) puanı ile Dünya Şampiyonasına gitme hakkı kazanmanın mükemmel bir duygu olduğunu belirterek, “Düşündükçe tüylerim diken diken oluyor. Dünya Şampiyonasına gidip, o havayı solumak bile benim için büyük bir şans. Dünya şampiyonasının benim için büyük bir tecrübe olacağına inanıyorum. Başta Bisiklet Federasyonu Başkanı olmak üzere, bana destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.


Almanya'da spor yapmanın kendisi için çok önemli bir tecrübe olduğunu da vurgulayan Yetiş, Avrupa'da bisiklet sporunun nasıl yapıldığını öğrendiğini dile getirerek, şunları söyledi:


“Orada öğrendiklerimi uygulayarak katıldığım uluslararası yarışları tamamlamaya başladım. Akdeniz Oyunları'nda ilk 10'a girmem ve hemen arkasından yapılan Belçika'daki 23 Yaş Altı Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonasında, 85 kişi arasında 27. olmam benim için çok büyük bir başarıydı. Çünkü, şimdiye kadar yarışları tamamlayamazken, şimdi ön sıralarda yer alabiliyorum.”

SEMRA YETİŞ ÇANKIRI’DA DOĞDU…
Çankırı'da 1987 yılında doğan ve 11 yaşında spora voleybolla başlayan Semra Yetiş, Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Antrenörlük Bölümünü bitirdi. 11 yıl süreyle Vakıfbank, SSK, Ankaragücü ve ODTÜ Spor Kulüplerinde voleybol oynadıktan sonra bisiklet sporuna başladı. 2006 yılında dağ bisikletinde Türkiye Cross Country ikinciliği ve dağ maratonu şampiyonluğunu elde etti. 2007-2008 sezonunda da başarıları devam eden Yetiş, 2008 yılını yine dağ bisikletinin en başarılı sporcusu olarak tamamladı. Akdeniz Oyunlarında tek bayan sporcu olarak Türkiye'yi temsil eden Yetiş, yarışı 10. sırada tamamladı.

 

FEDERASYON BAŞKANI: BU ÜLKEMİZ İÇİN BİR İLK…

TBF Başkanı Emin Müftüoğlu yaptığı açıklamada, Yetiş'in, 2009 Yol Bisikleti Dünya Şampiyonasında yarışacak olmasının, çok önemli bir başarı olduğunu belirterek, 1923 yılından bu yana ilk kez bir bayan sporcunun dünya şampiyonası organizasyonunda yarışacağını söyledi. Yetiş 'in, yıl içerisinde elde ettiği başarılar neticesinde kazandığı puanlarla bu yarışa katılmaya hak kazandığını hatırlatan Müftüoğlu, erkeklerde de 4 sporcunun aynı şampiyonada yarışacağını dile getirdi.


Dünya şampiyonalarında daha önce Türk erkek bisikletçilerin mücadele ettiğini anlatan Müftüoğlu, bu alanda da bir ilki gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, “Daha önceki yıllarda Türk erkek bisikletçiler, dünya şampiyonalarında yarıştılar. Ancak bu yarışlarda puan şartı olmaksızın yarıştılar. Şimdi ise gerekli puanı alarak ve birçok rakiplerini geride bırakarak bu şampiyonaya katılmaya hak kazandılar. Bu da çok önemli bir gelişme” diye konuştu.


Erkek sporcular, 2009 Yol Bisikleti Dünya Şampiyonasında 23 yaş altı kategorisinde, Semra Yetiş ise elit bayanlar kategorisinde yarışacak

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER