banner198

Durmuş Özdemir Ankaraya dönüş yaptı!

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş Özdemir sağlık nedenleri dolayısıyla Bakanlıkta müşavir kadrosuna tayin oldu.

Durmuş Özdemir Ankaraya dönüş yaptı!
banner145

Vedat Beki - Özel Haber

30 Ağustos 2007 tarihinden bu yana Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunan Durmuş Özdemir, 11 Mayıs 2009 tarihi itibari ile bulunduğu görevden ayrılarak Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığında müşavirlik kadrosuna atandı.

Uzun süredir sağlık nedenleri dolayısıyla görevinden raporlu bulunan Durmuş Özdemir'in yeni görevine atanması ile birlikte, Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğüne vekaleten Müdür Yardımcısı Halit Tosyalıoğlu görev yapıyordu.

İlişik kesme kararının yaklaşık on gün öncesinden belli olması ile birlikte Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine yeni atamanın önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi bekleniyor. Siyasi kulislerden sızan bilgilere göre İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevi için halen bu göreve vekaleten bakan Halit Tosyalıoğlu'nun ismi ağırlık kazanıyor.

Haberle ilgili yorumum...
Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamında 30 Ağustos 2007'den bu yana görev yapan Durmuş Özdemir'le geçmişte ve yakın tarihte yeri geldiğince bazı yorumlar yapmıştım. Bu yorumlarımın tamamı da "olumsuz"du! Bugün için bunun ayrıntılarına girme düşüncesinde değilim!

Neden derseniz; Durmuş Özdemir şu günlerde önemli sağlık sorunları yaşamakta. Yapılan teşhis ve görmekte olduğu tedavide başarıya ulaşılarak tekrar eski sağlığına kavuşması en büyük dileğimdir.

Benim bugüne kadar sayın Özdemir ile ilgili yapmış olduğum eleştiriler, önümüzdeki süreçte de yeri geldiğince devam edecektir! Bunun da böyle olması gayet doğaldır. Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü makamı başta Durmuş Özdemir dahil olmak üzere hiç kimsenin zamanı anlamsız bir şekilde tüketeceği bir makam değildir. Bireylere verilen görevler, sadece ve sadece vazife görülmesi anlamını taşır. Hiçbir makam kişilerin özel nedenleri dolayısıyla işlemez hale getirilemez. Böylesi durumun adı sadece ve sadece "makamı işgal" olur. Bu durumlar Cumhurbaşkanı için de geçerlidir, Başbakan için de!

Bugün gelinen nokta, Çankırı İl Milli Eğitim dosyasında yeni bir sayfa açılmasına olumlu bir katkı sağlamıştır. Umarım boşalan makamla ilgili olarak yapılacak yeni atamanın, Çankırı'yı eğitim sorunları ile ilgili olarak bugüne kadar yaşamış olduğu ve halen yaşamakta olduğu sorunlardan arındıracak, hedefleri ve geleceği olabilecek birkaç Milli Eğitim Müdürü adayı bulunur ve onların içerisinden en iyisi makama atanır!

Beklentim bu yöndedir ve konuyla ilgili olarak şu saatlerde yapılan çalışmaların içerisinde bulunan siyasi ve bürokratik kadroların bu yönde gayret göstermeleri yönünde sağduyuya davet ediyorum.

 

 

 

 

 


YASAL UYARI ve HATIRLATMA:
Bu siteden izinsiz olarak alınan haber ve resimler, tarafımızdan açılacak yasal dava ile karşılaşabilir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER