banner198

Eğitimciler Macaristan’da incelemelerde bulundu!

Eğitimciler sistemimizin AB standartlarında yenileme ve geliştirme çalışmaları kapsamında Budapeşte şehrinde incelmelerde bulundu.

Eğitimciler Macaristan’da incelemelerde bulundu!
banner145

Eğitim sistemimizin AB standartlarında yenileme ve geliştirme çalışmaları kapsamında öğretmen ve idarecilerden oluşan grup Macaristan’ın Budapeşte şehrinde incelmelerde bulundu.

 

AB Leonardo Da Vinci Programı kapsamında gerçekleştirilen gezide Budapeşte şehrinde bulunan ilköğretim, meslek lisesi, lise ve özel rehabilitasyon merkezlerinden oluşan birçok okul katılımcılarca gezilerek eğitim ortamının görülmesi sağlandı.

 

Eğitim sisteminin genel yapısının incelenerek kendi eğitim sistemimizle karşılaştırılması amaçlanan gezi de okul, çevre ve veli profili yakından incelenerek katılımcılarca konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu. Bu tip proje çalışmaları ile Avrupa ülkelerindeki eğitim sisteminin olumlu örneklerinin Türk eğitim sistemine yansıtılması hedeflenmekte.

 

Gezi kapsamında, 150 yıl Osmanlı idaresinde kalan tarihi Budapeşte şehrinde ata yadigârı tarihi ve kültürel mekanlarda gezildi. Budapeşte’de yaşayan Türk aileleri ziyaret edilerek, çocuklarının eğitim ve kültürel etkileşimleri üzerine bilgi alışverişinde bulunuldu.

 

Çankırı Eğitimciler Birliği Sendikası ve Karabük Eğitim Gönüllüleri Derneği üyesi öğretmen ve idarecilerden oluşan sekiz kişilik grup eğitim gezilerini tamamlayarak geçtiğimiz Pazar günü yurda döndü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER