banner198

Eğitimin gayesi bilgi depolamak değildir diyen Savaş

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş beraberinde bir heyetle Polis Meslek Eğitim Merkezini ziyaret etti.

Eğitimin gayesi bilgi depolamak değildir diyen Savaş
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim SAVAŞ beraberinde bir heyetle Polis Meslek Eğitim Merkezini (POMEM) ziyaret etti.

Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Arslan Şimşek in daveti üzerine Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, beraberinde Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Beşirli, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mahmut Yavaşi ve Uluslar arası İlişkiler Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Muhittin Demiray ile birlikte gerçekleştirdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ziyaret kapsamında Rektör Savaş ve beraberindeki heyet Polis Meslek Eğitim Merkezi amirleri ve öğrencileri ile buluştu. Bu buluşmada, eğitim ve öğretimin önemi üzerinde duran Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş eğitimin gayesinin bilgi depolamak olmadığını eğitimin amacının öğrencilerin karar verme ve analiz etme kabiliyetlerini geliştirmek olduğunu belirtti.

İSTİHDAMA YÖNELİK BÖLÜMLER AÇIYORUZ…
Daha sonra söz alan öğrenciler üniversite giriş sistemi, üniversitelerin yapısı, üniversite mezunlarının istihdam sorunları ve polis halkla ilişkiler konularında görüşlerini belirttiler. Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş öğrencilerin belirttiği üniversite giriş sınavı ve üniversite ile ilgili sorunların orta öğretimde öğrencilerin yönlendirilmemesinden kaynaklandığını, üniversite önlerindeki yığılmaların orta öğretimde yapılacak olan yönlendirmelerle çözüleceğini ifade etti. Rektör Savaş sözlerini şöyle sürdürdü.

“Bütün bu gelişmelerle birlikte Çankırı Karatekin Üniversitesinin farklı olacağını bölümlerimizi açarken tamamen istihdama yönelik düşünceler taşıdığımızın, sırf açmak için bölüm açmadığımızı söyleyebilirim. Bunun yanında hoca kalitesi açısından çok iyi durumdayız. Hocalarımızın birçoğu Avrupa’da yüksek lisans veya doktora eğitimi aldıkları için oraların eğitim kalitesi ortada. Bizler de buna yönelik çalışmalar içindeyiz. Üniversitede öğrenim gören öğrencilerimizin sorunlarıyla da yakından ilgileniyoruz. Üniversitenin görevi olmadığı halde öğrencilerimizin barınmaları yönünde 500 kişilik yurt açtık.”

Toplantının sonunda Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Arslan Şimşek Rektör Savaş’a ve beraberindeki

 

heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Bu toplantının bir tespit toplantısı olduğunu belirten Arslan Şimşek, üniversiteyle işbirliği yapılabilecek noktalarda görüşmelerin devam ettiğini belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER