banner198

Eldivanın kirazını Ruslar yiyor

Çankırıda düzenlenen festivalde trap-skeet ve atıcılık, en güzel buzağı ile en güzel kiraz yarışmaları yapıldı.

Eldivanın kirazını Ruslar yiyor
banner145

Çankırı'da düzenlenen festivalde trap-skeet ve atıcılık, en güzel buzağı ile en güzel kiraz yarışmaları yapıldı. Belediye Başkanı Kantaş ilçede 20 çeşit kiraz üretildiğini belirterek, 43 bin ağaçtan yılda yaklaşık 800 ton kiraz toplandığını söyledi. 

Eldivan ilçesinde "21. Hacı Murad-ı Veli'yi Anma Günü" ve "Eldivan Kiraz Festivali" düzenlendi. Eldivan Belediye Başkanı Hüseyin Kantaş, ilçe meydanında düzenlenen festivalde yaptığı konuşmada, ilçede 20 çeşit kiraz üretildiğini belirterek, 43 bin ağaçtan yılda yaklaşık 800 ton kiraz toplandığını söyledi. Eldivan kirazının Türkiye'nin en kaliteli kirazı olduğunu anlatan Kantaş, "Geçen yıl Eldivan'dan Avrupa ülkelerine ve Rusya'ya kiraz ihraç ettik. Bu yıl da ihracatımız sürecek. Toplam 800 ton kapasitemiz var, Bunun 300 tonunu ihraç ediyoruz. Bölgeye büyük bir girdi sağlanıyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan kiraz yarışmasında Mustafa Gazioğlu birinci, İshak Kılıçarslan ikinci ve Hasan Metin üçüncü oldu. Trap-skeet ve atıcılık yarışmasında Murat Teke birincilik, Mehmet Kemerhan ikincilik, Mustafa Çetinkaya üçüncülük; en güzel buzağı yarışmasında ise Satılmış Akpınar'ın buzağısı birincilik, Ünal Aşlar'ın buzağısı ikinci, Burhan Akyol'un buzağısı da üçüncülük kazandı.

 - Yabancı öğretmenler de katıldı

Festivale bir ilköğretim okulunun davetlisi olarak Amerika Birleştik Devletleri'nden Çankırı'ya gelen yabancı öğretmenler de katıldı. Öğretmenlerden Hamza Nomani, Eldivan'da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, ilçede yetişen kirazları beğendiğini söyledi. Ganalı Obed Asamoah Gyarko ise festivalin insanları bir araya getirmesi açısından olumlu bulduğunu ifade ederek, Çankırı'yı ve Eldivan halkını çok sıcakkanlı bulduğunu kaydetti.

Festivale Çankırı Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç, AK Parti İl Başkanı Salim Çivitçioğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER