banner198

Ele verir talkımı, kendi görmez duymaz!

Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in konuşması bize bu görüntüleri hatırlattı!

Ele verir talkımı, kendi görmez duymaz!
banner145
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez yurt içinden ve yurt dışından binlerce ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşen Mevlana’nın 741. Vuslat Yıldönümü ‘Şeb-i Arus’ Uluslararası Anma Törenlerinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başkan Görmez, törende yaptığı konuşmasında “Mevlana’yı popüler kültürün bir tüketim metaı haline getirenlerden bîzârız. Hz. Mevlana iki kişiden, iki zümreden bîzârdır. O kendisini popüler kültürün bir tüketim metaı haline getirenlerden bîzârdır, biz de bîzârız. O kendisini İslam’ın dışında bir yerde konumlandıran, ilahi aşkı bir tarafa bırakan, hümanist ideolojilere payanda kılan tüm insanlardan bîzârdır, biz de bîzârız.” dedi.

Görmez, “Bir de izlediğimiz Mevlana var ki, o da ‘sema’ya indirgeyerek düğünlerde ve derneklerde izlemeye kalkıştığımız ve bu şekilde onu bîzâr kıldığımız Mevlana…”şeklinde konuştu.

 

Görmez’in ‘Şeb-i Arus’ töreninde yaptığı konuşması bize Çankırı Müftülüğü tarafından Hoca Ahmet Yesevi Camiinde gerçekleştirilen organizasyonu hatırlattı.

Bu yıl 8. düzenlenen Bahçelievler Sultan Hatun Yatılı Kız Kur’an Kursundan mezun olan hafızların icazet töreninde, kız çocukları tarafından sergilenen sema gösterisi dikkat çekmişti.

Başkan Görmez’in “Mevlana’yı popüler kültürün bir tüketim metaı haline getirenlerden bîzârız” sözünün kendisine bağlı müftülüklerde dahi karşılık bulmaması ise Türkiye’de yaşanan karmaşanın tipik bir örneği olarak karşımıza çıkıyor.

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2014, 02:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
Emin
Emin - 9 yıl Önce

kardeşim sizin gözler iyiliklere kör olmuş...

SIRADAKİ HABER