banner198

Emeğimizin karşılığını alamıyoruz!

Çankırı MKE işçileri emeklerinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Emeğimizin karşılığını alamıyoruz!
banner145

Türk Metal Sen Çankırı Şubesi'ni ziyaret eden Çankırı Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE) silah işçileri, emeklerinin karşılığını alamamaktan şikayet ediyor. MKE işçileri hükümetten de yardım bekliyor.

Türk Silah Sanayii'nde önemli bir yeri olan Çankırı Makine ve Kimya Endüstrisi işçileri, Türk Metal Sendikası Çankırı şubesini ziyaret etti. Şube Başkanı Mustafa Kıyısın ile görüşen işçiler yaşadıkları maddi sıkıntıları burada anlatma fırsatı buldu. Çankırılı işçiler Ankara ve Kırıkkale'deki MKE fabrikalarında çalışan diğer işçilerden daha düşük maaş aldıklarını belirterek, tehlike primi ve mesai gibi özlük hakları konusunda çalışma yapılmasını istedi.

Üvey evlat gibi görülmek istemeyen silah fabrikası işçileri, "İşe yeni başlayan işçiler bin 100 lira maaş alırken, emekliliği yaklaşanlar ise bin 400 lira maaş alıyor. Diğer fabrikalarda bizimle aynı işi yapan işçiler ise bizden çok daha fazla maaş alıyor." diyerek tepkilerini dile getirdi. Ağır silah sanayiinde kalifiye işçi olmalarına rağmen, devletin diğer kurumlarında çalışan işçilerin kendilerinden fazla maaş almalarını ve özlük haklarının daha iyi olmasını kabullenemeyen silah emekçileri, haklarını aramak için her yolu deneyeceklerini söyledi.

İşçi emekçileri, devlet memurlarında olduğu gibi ücret dengesizliğini ortadan kaldıran bir uygulama istedi. İşçiler yaklaşan toplu sözleşme öncesinde hükümetten bu konuya çare bulması temennisinde bulunarak sendikadan ayrıldı.

 


(CİHAN)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER