banner198

Emniyette devir-teslim töreni gerçekleşti...

Üç yıldan bu yana Çankırı Emniyet Müdürlüğü görevini sürdüren Nurettin Örnek, düzenlenen törenle görevi Osman Zoroğluna devretti.

Emniyette devir-teslim töreni gerçekleşti...
banner145

Üç yıldan bu yana Çankırı Emniyet Müdürlüğü görevini sürdüren Nurettin Örnek, bugün düzenlenen törenle görevi yeni müdür Osman Zoroğlu’na devretti.

Tören için Emniyet Müdürlüğü binası önünde toplanan vatandaşlarla birlikte törene Çankırı Valisi Şemsettin Uzun ve Emniyet Birim amirleri katıldı.

Törende kısa bir konuşma yapan Nurettin Örnek “Teftiş kurulu başkanlığına atanmam nedeniyle zatı-alinize takdim etmek istiyorum. Bu teşkilatta çok değerli arkadaşlar mevcut. Çankırı’da başarıyla yaptığım görevi mesai arkadaşlarıma borçluyum. Çankırı’da bina yetersizliği dışında bir sorun yok. Üç yıl başarıyla hizmet yürüttük. Bunu arkadaşlarıma borçluyum. Mevcut kadronun değerli ve kaliteli bir ekip olduğunu bilmenizi isterim. Sizlerin üstlenmiş olduğunuz bu görevi layıkıyla yerine getireceğinize olan inancımı tekrar ediyor, müdürlüğümüzün flamasını sizlere takdim ediyorum.” dedi.

Örnek'in konuşmasından sonra söz alan yeni emniyet müdürü Osman Zoroğlu ise özetle şunları söyledi:

"Arkadaşlar, sayın Örnek'e Çankırı'ya üç yıl süresince başarılı hizmetler etmesinden dolayı teşekkür ediyorum. Teşkilatımız içerisinde, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde kendisiyle sitayişle bahsedilir. Beyefendiliğinden hiçbir zaman taviz vermediğinden söz edilir! Biz de birkaç kez görüşmemizde bunu yaşamıştık! Buraya gelmekle sizleri üzmüş olmayalım dedim. Tabi ki Türkiye’nin her yerinde polis teşkilatları var. Çankırı ilimizde de mutlaka çok kaliteli arkadaşlarımız var.

Esas olan görevimizi yaparken, terörle mücadele ile başladık ama eğitim kurumundan geldim. Çok değişik yerlerde çalıştım. En son Polis Akademisinden geldim. Oradaki öğrencilerimize polis olarak vatandaşa hizmette, hukuka saygılı, insan haklarına saygılı, kanunlara bağlı polis olarak görevimizi yürüteceğiz.

Çankırı’yı daha önce hiç görmemiştim! Ben doğu illerinden bir tanesine gideceğimi düşünüyordum. Fakat geçen hafta 17’sini 18’ine bağlayan gece 24.30 sularında haber verildi. Heyecanımızı kaybetmedik. 15 yaşından bu yana hiç heyecanımı kaybetmedim. Sürekli heyecanımı diri tutuyorum! Memleketimize faydalı olmak istiyoruz!”

Yeni Müdür Zoroğlu'nun bu konuşmasından sonra Nurettin Örnek "Halkın desteğini almadan başarı elde edilmez. Çankırıda asayiş suçları var. Bu da diğer illerle kıyaslandığında çok fazla değil. Ancak ipin ucu bırakıldığında bunun artmayacağı söylenemez. Halkımızla, personelimizle birlikte başarılı hizmetler yapacağından endişem yok! Teşkilatımızın imajını çok yükselteceğinize inanıyorum. Hayırlı olsun diyorum.” dedi.

Emniyet Müdürlüğü binasından ayrılan Nurettin Örnek’i uğurlamaya çok sayıda vatandaş geldi. Örnek, kendisini uğurlamaya gelenlerin tamamı ile tek tek tokalaştı. Çankırı Valisi Şemsettin Uzun ve yeni emniyet müdürü Osman Zoroğlu, Nurettin Örnek'i dışarıya kadar uğurladılar. Örnek, 18 plakalı araçla müdürlük binası önünden ayrılırken Vali Uzun "Arkasından su dökmediniz mi?" diye sorunca "Dökmedik efendim! Defterdarımıza dökmüştük, tekrar geri gelmişti!" yanıtını aldı.

Bu arada Nurettin Örnek'i uğurlayanlar arasında "siyasetçilere ve ünlülere" şiirler kaleme alan Rıdvan Yamuç da bulunuyordu. Şair Yamuç yine kendisinden bekleneni yapmış ve Örnek'e veda dizelerini döktürmüştü!

Osman Zoroğlu KİMDİR? Çankırı İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, 1961 Denizli doğumlu. İlk ve orta eğitimini Denizli’de tamamlayan Zoroğlu, 1976 yılında Polis Kolejine, 1979 yılında da Polis Akademisine girerek 1983 yılında mezun oldu. Zoroğlu evli ve 2 kız çocuk babası.

Fotoğraflar: Çankırı Postası - Özel

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER