banner198

Eski başkandan çarpıcı analiz

Kurşunlu eski Belediye başkanı Kenan Alpayın çarpıcı analizi güne damgasını vurdu.

Eski başkandan çarpıcı analiz
banner145

Kurşunlu eski Belediye başkanı Kenan Alpay’ın çarpıcı analizi güne damgasını vurdu.

Kurşunlu’ya 1973 ve 1983 yıllarında olmak üzere iki dönem belediye başkanı olarak hizmet veren eski Belediye başkanı Kenan Alpay yaptığı konuşmayla salondan büyük alkış topladı.

Bir zamanlar Çankırı’nın en büyük ilçesi konumundaki Kurşunlu’nun Atkaracalar ve Bayramören kasabalarının ilçe statüsüne, Yeşildumlupınar belediyesinin de Ilgaz’a bağlanarak Kurşunlu’dan ayrılmasının ilçeye etkisinin büyük olduğunu belirten Kenan Alpay, bu duruma Kurşunlu’nun hazırlıksız yakalandığını söyledi. Alpay, bu ayrılığın diğer ilçelere daha fazla hizmet gitmesini sağladığını ancak Kurşunlu’nun ekonomik anlamda geriye gitmesine neden olduğunu ifade etti.

Bu dönemde bir diğer şansızlığında ilçedeki Halk ve İş Bankalarının kapısına kilit vurarak şubelerini kapatması olduğunu belirten Alpay, son olarak ÇANMERSAN mermer fabrikasının devre dışı kalması sonrasında Kurşunlu'nun umutları suya düşmüş benden sonra gelen belediye başkanlarının elini kolunu bağlamıştır ve şoktan kurtulmak mümkün olmamıştır.

Kurşunlu'nun torba kireç, çimento hammedelerinin bulunduğu zengin yataklara sahip olduğunu belirten Alpay, Dalgoz'dan, Osmangölüne kadar geniş bir alanda manyezit taşı yataklarının olduğunu , bu analizin Etibank mühendisleri tarafındanda tespit edildiğini anlattı.

Gelecekte kurulmakta olan tesislerin ilçeye cansuyu etkisi yapacağını belirten Alpay, kendi döneminde yapılan küçük sanayi sitesinin bugün için yeterli olmadığını yeni fabrikaların kurulması sonrasında küçük sanayi sitesinin mevcut yapısıyla beklenen cevabı karşılamasının bu ağırlığı taşımasının da mümkün olmayacağını söyledi.

Alpay’ın ardından söz alan Kurşunlu Kaymakamı Ünal Çoşkun, şimdiki kuşakların kaymakamlar da dahil, 1973 yılındaki bir belediye başkanının birikimine ulaşmasının mümkün olamadığının bu konuşmadan anlaşıldığını vurguladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER