banner198

FETÖ'den tutuklanan 7 sanık serbest bırakıldı!

Çankırı'da Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik soruşturma kapsamında 6 ay önce tutuklanarak cezaevine konulan 7 zanlı serbest bırakıldı.

FETÖ'den tutuklanan 7 sanık serbest bırakıldı!
banner145

Çankırı'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasının (FETÖ/PDY) İş Dünyası ayağına yönelik soruşturma kapsamında 32'si tutuklu 46 sanığın yargılandığı da ada 7 tutuklu sanık serbest bırakılırken 2 tutuksuz sanık hakkında tutuklama kararı verildi.


Çankırı Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi'nde pazartesi günü başlayan ve 6 gün boyunca görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu sanıklardan Ahmet Kılıç, Mustafa Usta, Şemsettin Esen, Cemil Gürkan, Mükremin İçer, Süleyman Hotamışlı ve Ömer Ak adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme başkanlığı tutuksuz sanıklardan M.K. ve E.K'nin ise  tutuklanmasına karar verdi.


Çankırı Ağır Ceza Mahkemesindeki Pazartesi günü başlayan duruşmada mahkeme heyeti 6 gün boyunca 46 sanık ile avukatlarını dinledi. Tahliye kararının ardından sanıkların aileleri cezaevi önünde  beklemeye başladı. Gece 24.00'da Çankırı E tipi cezaevinden salıverilen sanıklar aileleri ve sevenleri ile kucaklaştılar. 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2017, 04:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER