banner198

FLAŞ.. FLAŞ.. Mehmet Ali Şahin TBMM başkanı seçildi.

Kendisini her platformda Çankırılı olarak addeden Mehmet Ali Şahin, 3. tur oylamada 338 oyla meclis başkanı seçildi.

FLAŞ.. FLAŞ.. Mehmet Ali Şahin TBMM başkanı seçildi.
banner145

Antalya milletvekili Mehmet Ali Şahin, TBMM'nin 3'üncü oturumunda 338 oyla Meclis Başkanlığına seçildi.

Seçim sonrası ilk konuşmasını gerçekleştiren Şahin, şunları söyledi:

 

“Böyle bir Meclis'in sade bir üyesi olmak şeref verici bir durumdur. Omuzlarıma büyük bir sorumluluk yüklediniz. Bunun ağırlığını tüm benliğimde hissediyorum. Görevde kaldığım süre içinde Meclis Başkanı olarak Anayasamız, İçtüzüğümüz hukuk kuralları içinde tam bir tarafsızlıkla yüce Meclise hizmet etmeye çalışacağımı söylemek istiyorum.

 

Uyarılarınız benim için çok değerli olacaktır. 1 Ekim'de başlayacak yeni yasama yılında Meclisimizin gündemi çok yoğun olacak. Bu yıl da demokrasimizi güçlendirecek adımlarda Meclisimizin çok önemli bir çalışma yapacağına inanıyorum.

 

Bugün Meclis 30. başkanını seçti. TBMM'nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anacağım. Onun ecdadımızla kurduğu Cumhuriyet'i daha da yüceltmek, daha da geliştirmek, hedefi yani çağdaş uygarlığı yakalamak hepimizin görevi. Bu zamana kadar burada görev yapanlar bu uğurda tüm çabaları gösterdiler. Bundan sonra da bu hedefi yakalamak için elimizden gelen ne gayret varsa ortaya koyacağız.

 

Bu akşam Berat Kandili, kandilinizi tebrik ediyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Bu seçim bitmiştir. Bana oy veren, vermeyen tüm arkadaşlarım bana eşit yakınlıkta ve uzaklıktadır. Büyük bir tarafsızlıkla yüce Meclis'e hizmet edeceğim.”

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER