banner306
banner198

Galericilerin sonu ne olacak?

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, oto galericileri şehir dışına çıkarılacak derken, Çankırıda konuyla ilgili nelerin yapıldığını dükkan sahipleri de bilmiyor!

Galericilerin sonu ne olacak?
banner145

İçişleri Bakanı Beşir Atalay “İllerimizdeki oto galerilerinin şehir dışına çıkarılması için çaba sarf ediyorum. Genelgeler var, ben gelince bu çabayı artırdım ve iki genelge gönderdim” demesine karşın, Çankırı'da faaliyet gösteren 30'a yakın oto ve traktör satıcısı kendileriyle ilgili nasıl bir çalışma yapıldığını henüz bilmiyor!

Bugün için Çankırı’da 30’a yakın oto ve traktör satıcısından bir çoğu kentin önemli yerlerinden biri olan Ahmet Talat Onay Bulvarında faaliyetlerini sürdürüyorlar.

Geçtiğimiz günlerde Çankırı Valiliğinden “tebligat” da alan oto galerileri, gelecek günlerin kendileri için neler getireceğinden habersiz bir şekilde, biraz da tedirgin olarak günlerini geçiriyorlar!

Görüştüğümüz oto ve traktör satıcıları “Geçtiğimiz günlerde Valilikten bir yazı aldık. Bizler de içinde bulunduğumuz durumun önümüzdeki zaman içinde değişeceğini tahmin ediyoruz. Ama nasıl? Belediyenin bize tespit edilen bir bölgede yer göstermesi gerekiyor. Bu konuda tek tek hakkımızı aramak ya da çözüm önermek ne kadar sağlıklı olur onu da bilmiyoruz. Kısa bir süre içerisinde bu meslek kolunda faaliyet gösteren arkadaşlarla birleşmemizin ve kooperatif ya da dernek oluşturmamızın zamanı geldi gibi. Bu oluşumun sağlanması yolunda da başta Belediye Başkanımız olmak üzere destek beklediğimizin de bilinmesini isteriz” dediler.

Bakan Atalay ne demişti?
Konuyla ilgili olarak sert çıkışları olan İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın konuyla ilgili düşünceleri şöyle:

 “Benim bugünkü ifadem kesin bir uyarıdır. Kusura bakmayın, bu oto galerileri çalışmasını yürütmeyen illerimizle ilgili ben çalışma yapacağım. Ben bunu biliyorum, bu belediyelerin görevi, belediye başkanlarının görevi. Teftiş sistemi içinde bunu ele alıyorum, il belediyeleri ve büyük nüfuslu ilçe belediyeleriyle ilgili.

Ama ben son genelgeyle aynı zamanda bu görevi valilerime de verdim. Belediyelerden istediğim çabuklukta sonuç alamadım ve valilerimize bu görevi verdim. Lütfen belediyelerinizle görüşün ve bunu çözün. Gayreti olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ama burada gayreti olmayan, yavaş yürüyen arkadaşlarımla ilgili, inanın ben denetim sistemini getiriyorum. Tek tek, il il değerlendirmeye başlayacağım. Kesinlikle oto galerileri şehir dışına çıkacak. Bu konuda en sıkıntılı illerden birisi Ankara’dır, ama Ankara bu konuda mesafe almıyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve Ankara Valisini bu konuda göreve davet ediyorum. Basının huzurunda bu konuda çabuk mesafe alsınlar. Yoksa ben bizzat İçişleri Bakanı olarak farklı işlem yapacağım.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304