banner198

Gazili Çankırılı Gençlik bir araya geldi.

Gazi Üniversiteli Çankırı Gençlik yeniden bir araya geldi.

Gazili Çankırılı Gençlik bir araya geldi.
banner145

Gazi Üniversiteli Çankırı Gençlik geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği ilk tanışma toplantısının ardından yeniden bir araya geldi. 

Çankırı Gençlik Derneği Eğitim Birimi ve Çankırı Gençlik Derneği Gazi Üniversitesi Temsilciliği’nin organizasyonuyla gerçekleşen toplantı, Çankırı’yı gelecek kuşakta bilimin ışığında yetişen nesillerin beklediğinin de habercisi gibiydi.

Gazi Üniversitesi’nin birçok fakültesinden katılan gençlerin yoğun ilgi gösterdiği toplantı geçmişte yapılan Çankırı Gençlik Derneği çalışmalarının yer aldığı tanıtım filmiyle başladı.

Açılışta konuşan Çankırı Gençlik Derneği Başkanı Bayram Polat, çalışmalardan ve gelecekteki projelerden bahsetti.  Bayram Polat “ Çankırı Gençlik Derneği olarak birçok başarılı faaliyete imza atmanın verdiği özgüvenle Türkiye’nin her bir köşesinde yer alan üniversiteli gençlerimizle “Çankırı Gençlik Derneği Üniversite Temsilcilikleri“ projesini başlattık.  Bu proje ile toplam 35 üniversitemizde üniversite temsilcilerimizi belirleyerek, çalışmalarımıza start verdik.  Amacımız tüm üniversitelerde tanışma toplantıları düzenleyerek, üniversiteli gençlerimizin birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde olmasını sağlamak, neticede araştıran, sorgulayan, fikir üreten, bilimle ahlakla donanmış bir Çankırı Gençlik ortaya çıkarmak ve bu gençlerimizin ileride hangi görev ve kademede olurlarsa olsunlar birbirleriyle ve Çankırı ile bağlarını koparmamalarını sağlamaktır.” dedi.

Çankırı Gençlik Derneği Eğitim Birimi Başkanı Nur Can ve ÇGD Gazi Üniversitesi Temsilcisi Murat Sütçü de birer konuşma yaparak projelerinden bahsettiler.

Eğitim Birim Başkanı Nur Can “ Ben de Gazi Üniversitesi Felsefe Bölümü öğrencisiyim ve ÇGD Eğitim Birimi Başkanı olarak görev yapıyorum.  Bizler Çankırı’nın gelecek kuşaklarıyız.  Bu çalışmaların içerisinde yer alarak birbirimize destek olmalıyız. Eğitim Birimi olarak gerçekleştirmeyi düşündüğümüz birçok proje var, özellikle bayan arkadaşlarımız bu çalışmalarda daha fazla yer almalı. Önümüzdeki günlerde Eğitim Birimi olarak 5 kişilik bir ekip kurarak çalışmalarımıza hız vereceğiz. Bu tür sosyal faaliyetler içerisinde yer almanın, hem sosyal çevremizin gelişmesi, hem de kendimizi her alanda daha fazla geliştirebilmemiz için oldukça faydalı olduğuna inanıyorum.  Katılımlarıyla bizlere destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Gazi Üniversitesi Temsilcisi Murat Sütçü yaptığı konuşmada “ Bende sizlerin içerisinden birisiyim. Makine öğretmenliği bölümünde okuyorum. Hemen hemen her gün okuldayım. Gazi’de ki Çankırılı gençler olarak birbirimizi tanımamız ve her alanda birbirimize yardımcı olmamız oldukça önemli. Amacımız sadece tanışma toplantısı yapmak değil elbette, bu iletişimi her zaman devam ettirmeli, her ay okulumuzda toplantılar düzenlemeliyiz. Bizden sonra gelecek öğrencilerde bu oluşumun birer parçası olmalı ve bu birlikteliği her zaman sağlamalılar. Bizler yaktığımız bu kıvılcımla bunun temellerini oluşturacak ve Gazili Çankırılı gençlerin gelecekte de hayatlarının her anında iletişimde olmalarını sağlayacağız. Önümüzdeki günlerde üniversitemizde bütün fakültelerde temsilciler belirleyeceğiz. Yeni projeler, yeni organizasyonlarla Çankırı için birer değer olduğumuzun farkında olacak ve var gücümüzle çalışmalarımıza devam edeceğiz.” dedi.

Daha sonra bütün gençler tek tek kendilerini tanıtarak, dilek ve temennilerini ilettiler. Her gencin kendini tanıtmasıyla salonda duyulan alkış sesleri, bu gençlerimizle ne kadar çok gurur duymamız gerektiğinin de ifadesiydi.

Son olarak Çankırı Gençlik Derneği Genel Sekreteri Fatih Bayram sahnedeki yerini alarak gençlerin proje fikirlerini dinledi. Gençlerin soru, görüş ve önerilerini aldı. Çankırı’yla ve Çankırı Gençlik Derneği’nin güçlenmesiyle alakalı 15’dan fazla görüşün ortaya atıldığı, bu fikirlerin hep birlikte geliştirildiği safhanın ardından ilk olarak gerçekleştirilebilirliği en kolay fikir olan “Üniversiteli Çankırılı Gençlerle Ilgaz Dağı Gezisi”nin önümüzdeki ay içerisinde uygulanması karar kılındı. Fatih Bayram bir sonraki toplantının Ankara Üniversiteli gençlerle yapılacağının ve bunun hazırlıklarının da başladığının müjdesini verdi.  

Çankırılı THM Sanatçımız Sevgi Petek’in de onur konuğu olarak yer aldığı toplantıya,  ÇGD Ankara Üniversitesi Temsilcisi Osman Akdoğan, Ahiyder Derneği’nden, Saçak Gençlik Topluluğu’ndan ve Kalfat Gençlik Kolları’ndan temsilciler de katıldı.

Program cafeterya kısmında çeşitli ikramlarla ve gençlerin samimi sohbetleriyle son buldu.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER