banner306
banner198

Geçici görevlendirmeye vatandaş tepkili

Zorunlu hizmetle geldi geçici görevle Çankırıya gönderildi.

Geçici görevlendirmeye vatandaş tepkili
banner145

Merkez ve köy nüfusu ile birlikte yaklaşık 15 bin insanın yaşadığı Çerkeş’te vatandaşlar tedavi için Ankara’ya gitmek zorunda kalıyor.

Çerkeş İlçesi Devlet Hastanesi’ne ataması yapılan hekimin Çankırı Devlet Hastanesine geçici görevle atanmasına vatandaşlar tepki gösteriyor

Çankırı’nın Çerkeş İlçesi Devlet Hastanesi’ne devlet hizmet yükümlülüğü göreviyle atanan kadın doğum uzmanının geçici görevle Çankırı’ya atanması, Çerkeş halkının tepkisine neden oldu. İlçe halkı, “Ya doktorumuzu geri versinler ya da kadrolarını alsınlar. Hiç olmazsa ilçemize yeni uzman ataması yapılır” dedi.

Çankırı’nın merkeze en uzak ilçelerinden biri olan Çerkeş’te son günlerde zorunlu hizmet görevini yapmak üzere kurayla ataması yapılan Kadın Doğum Uzmanının göreve başlamadan geçici görevlendirmeye Çankırı’ya gönderilmesi konuşuluyor.

26 Şubat tarihinde 31. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası sonucu Çerkeş Devlet Hastanesi'ne Kadın Doğum Uzmanı olarak atanan Dr. Ceren Yıldız Eren, ilçeye gelmeden görev yeri değiştirildi.

Uzman eksikliği nedeniyle hazır halde bulunan Çerkeş Devlet Hastanesi ameliyathanesi çalıştırılamazken tedavi olmak isteyen vatandaşlar soluğu ya Karabük, ya da Ankara’da alıyor.

Çerkeşli vatandaşlar, “Doktorlarımızı, geçici görevlerle başka hastanelere atıyorlar. Bizlerin ihtiyacı yok mu? Geçici görevle atama yapılıyorsa kadrolarını da alsınlar. Böylece Sağlık Bakanlığı’da hastanemizin kadroları açık görülür ve doktor ataması yapılır. Oysa kadroları görüldüğünden atama yapılamıyor. Çerkeş merkez ve köyleriyle birlikte toplam 15 bin nüfusa sahip bir ilçe, ilçemizde kadın doğum uzmanının olmayışı nedeniyle çevredeki illere gitmek durumunda kalıyoruz. Yetkililerin en kısa zamanda sorunumuza çözüm getirmesini istiyoruz” dedi.

Çerkeş Devlet Hastanesine Ocak ayında zorunlu hizmet ile tayin olan Dahiliye uzmanı Dr. Melih Pamukçu da 1 ay sonra askere gitmişti.

İlçe Karabük’e 85 km, Çankırı ve Ankara’ya 130 km uzaklıkta bulunuyor.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304