banner198

Geçmişte yaşanan olaylarla birlikte yeni yaşananlar...

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğünde hareketlilik önümüzdeki günlerde kendisini daha fazla göstereceğe benziyor...

Geçmişte yaşanan olaylarla birlikte yeni yaşananlar...
banner145

Vedat Beki/Haber Yorum

 

Yaptığım son haber-yorumda Çankırı İl Milli Eğitim ile ilgili olarak okuyucu ile paylaştığım bilgiler sonrası meydana gelen gelişmeler, “kirli dosyanın” ikiye ayrıldığını belirgin bir şekilde ortaya koydu.

 

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü son aylarda içinde bulunduğu fotoğrafı benim haberim sonrası iyiden iyiye netleştirdi!

Müdürlükte “yapılan operasyonla” birlikte oluşan iki grup karşılıklı suçlamalarını sürdürmekte kararlı olduklarını da gösterdiler ve bu durumun daha uzun süre devam edeceği konusunda da benim herhangi bir endişem yok!

Bugün sizlerle aylar öncesinde “mutemetlik” görevinden alınarak bir ilköğretim okulunda pasif görevlendirme yaptırılan Z.S ve onu koruyup kollama görevinde bulunanlarla ilgili yeni bilgileri paylaşacağım.

 

Çankırı MEM’de yürütülen ve geçen ay sonuçlanan soruşturma başlamadan önce zamanın Milli Eğitim Müdürü Durmuş Özdemir mutemet Z.S’ü görevden almak istiyor, ancak halen görevde bulunan Şube Müdürü İshak Gürel bu işleme karşı çıkarak, mutemet Z.S’ün kesinlikle görevde kalması gerektiği konusunda ısrarcı oluyor. İshak Gürel sadece ısrarcı olmuyor ve zamanın Milli Eğitim Müdürü Durmuş Özdemir ile tartışıyor!

Bu arada Z.S’nin yıllardır yapmış olduğu suistimal olayını görevden alınan Z.S’ün yerine atanan arkadaşın ortaya çıkardığını da sizlere hatırlatmak isterim.


Z.S ile ilgili olarak yapılan soruşturma neticesinde Şube Müdürü İshak Gürel’in sadece “sahte ödeme evraklarında imzasının” olmadığı, bununla birlikte Emekli Sandığına gönderilen ve 4 defa yazılan “kurumu” yanıltıcı yazılarda da imzasının olduğu tespit ediliyor.

Şöyle ki; Emekli Sandığından Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 4 defa “emekli olmuş memurlara maaş ödemesi yapılıyor” diye uyarı yazısı gönderiliyor. Müdürlükten Emekli Sandığına cevap olarak da Şube Müdürü İshak Gürel imzalı olarak “ödeme yapılan memurların halen fiili olarak çalıştığı ve yapılan işlemin doğru olduğu” cevabı gönderiliyor!

Ayrıca mutemet Z.S yapılan soruşturma süresince verdiği ifadelerde “parayı tek başına yemediğini, ödeme evraklarında imzası bulunan idarecilere seminere gitmeden önce zarf içerisinde zaman zaman para verdiğini onların da paranın kaynağını sormadan kabul ettiklerini” söylüyor.

Yapılan soruşturma neticesinde şube müdürleri Hasan Harput ve İshak Gürel ’in görevden alınarak Çankırı MEM emrine öğretmen olarak atanmalarına, diğer şube müdürü İbrahim Yurtsever ve MEM Yardımcıları Ali Kesik ve Halit Tosyalıoğlu’na “maaştan kesme” cezaları veriliyor. Ayrıca da usulsüz ödenen 301.500 TL (301 milyar 500 bin) ve yasal faizi kadar zimmet çıkartılıyor.

İŞTE CEVAP ARAYAN BAZI SORULAR...

Mevcut fotoğrafa baktığımızda insanın aklına ister istemez bazı sorular geliyor. Ama ben bu soruları sormuş olsam bile kimin yanıtlayacağı soru işareti! Yine de kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla gündemde olan bir konuyu elimizdeki bilgilerle biraz daha ileriye taşıma adına şu soruları soralım ve yanıtlarını muhataplarından bekleyelim:

1- Şube Müdürü İshak Gürel, Z.S’ün görevden alınmasına neden şiddetle karşı çıkmıştır? Gürel, bugün yaşananları daha önceden tahmin mi etmiştir?

2-Şube Müdürü Hasan Harput kendi isteğiyle emekli olmasına karşın, görevden el çektirilen diğer şube müdürü İshak Gürel’e Bakanlık müfettişlerinin kararı hiçe sayılarak tebligat yapılmayıp halen görevde kalması sağlanmıştır. Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık, bakanlık müfettişlerinin kararını hiçe sayarak elindeki kararı neden tebliğ etmemektedir?

3- Son aylarda sürekli rapor alan Şube Müdürü İshak Gürel düzenli işe gelerek fiili şube müdürlüğü görevini raporlu olduğu halde yürütmektedir. Zira aynı zamanda ek ders ücretini de tam olarak almaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı şube müdürleri ve müdür yardımcılar için 23.01.2009 tarihli çıkardığı genelgede “izinli ve raporlu olduğu zamanlarda ek derslerini tam olarak alır” maddesi kullanılmaktadır. Mevcut işleyişe Teftiş Kurulu Başkanı Atilla Çiftçi nasıl bir yanıt verecek doğrusu merak ediyorum.

GELELİM “ETKİSİZLERE” ve “YETKİSİZLERE” (!)”

Bir önceki haberimle birlikte bugün ortaya koyduğum bilgileri yan yana getirdiğimde, Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğünün en tepe noktasından en alt kademesine kadar “revizyona” ihtiyaç olduğu gün gibi aşikar!

Ancak daha önce de belirttiğim gibi “göbekli siyasetçi” modülümüz ısrarla “mevcut düzenin” bir şekilde devam etmesini ve adeta gelenekselleşmiş olan “kol kırılır yen içinde kalır” tezini savunanlarla birlikte “dediğim dedik, çaldığım düdük” icraati sürdürülmektedir.

Tam bir “cadı kazanı” halinde bulunan Valilik binasının Milli Eğitime tahsis edilmiş “üst katı” adeta film platosu haline dönüşmüş, “görev yapıyorum” iddiasında bulunanların ise “rol yaptıkları” gün gibi aşikarken, “etkili” ve “yetkili” olduklarını söyleyenlerin de borusu sadece ve sadece “uzun saçlı” ve dolayısıyla “Çankırı Postası” üzerinde “ötme” gayreti içinde olduğunu açık ve seçik ortaya koymaktadır!

“Ben bulunduğum yerlerde hep birinci olmuşumdur” (!) diyen “etkili” ve de “yetkili”nin bütün bu gelişmeler çok değil 10 metre yukarısında cereyan ederken oluşan "karga gürültüsünü" herhalde konutundaki “kuş seslerinin” devamı olarak algılamakta ki; zaman zaman kamuoyunda göstermiş olduğu “hiddet ve şiddetinin” çok da ciddi olmadığını da üzülerek belirtmekte fayda mülahaza etmekteyim…

Son söz: 1- Bu konu sayfalarımızda hız kesmeden devam edecek!
2- Milli Eğitim ile ilgili yapacağımız haberler mevcut Milli Eğitim Müdürünü koltuğunda oturtmaz! Ya istifa ederek görevi bırakır… Ya da…

Saygılarımla...

 

Fotoğraf 1: Olayların baş kahramanı Z.S.

Fotoğraf 2: Milli Eğitimde halen şube müdürü olarak görev yapan İshak Gürel.

 

Konuyla ilgili bir önceki haberimizi okumayanlar

http://www.cankiripostasi.com/Haber_detay.asp?id=1744

 

İSHAK GÜREL'DEN AÇIKLAMA!

Yukarıda haber içerisinde Milli Eğitim Şube Müdürü İshak Gürel, beni arayarak kısa bir açıklama yapmıştır. Açıklamayı aynen sunuyorum:

 

"Benim haberinizde iddia olarak ortaya attığınız Z.S'ün görevden alınması ile ilgili olarak zamanın Milli Eğitim Müdürü Durmuş Özdemir ile aramda herhangi bir tartışma ya da bu karara karşı durmam gibi bir olay asla olmamıştır. Bunun bilinmesini isterim. Bunun dışında sözünü ettiğiniz imzalar görev yaptığım dönemde tarafımdan atılmıştır. Bu durum bugün için yargı aşamasına taşınmış olup, konu yargıda açıklağa kavuşacaktır. Benim söyleyebileceklerim şimdilik bu kadardır."

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER