banner198

Gençler Aşure pişirdi

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezinde Aşure Günü Etkinliği gerçekleştirdi.

Gençler Aşure pişirdi
banner145

Muharrem Ayı nedeniyle şu günlerde etraftan nefis aşure kokuları geliyor, yapılan aşureler kapı kapı dolaşılarak komşulara ikram ediliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi’de aşurenin ruhunu ve mantığını gençlerimize yaşatabilmek için Gençlik Merkezi’nde “Aşure Günü Etkinliği” gerçekleştirdi.

Kimi genç aşurenin şekerini, kimi genç cevizini, kimisi üzümünü, kimisi de aşurenin pişirileceği tencereyi getirdi. Her bir malzemenin farklı gençler tarafından getirildiği Gençlik Merkezi Aşuresini afiyetle yiyen gençler bir yandan da birbirleriyle yakından tanışma fırsatı buldular. Aşure ikramının ardından, Gençlik Merkezi Türk Halk Müziği Grubu tarafından mini bir konser verilerek gençlere hoş saatler yaşatıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Gençlik Merkezi Müdürü Taner KILIÇ, “Aşurenin mantığında olduğu gibi, tüm genç arkadaşlarımızı gençlik merkezimizde bir araya getirerek gençlik merkezi aşuresini hep birlikte pişirdik. Hepimizin aşurede katkısı olsun diye katılmak isteyen arkadaşlarımızın aşure malzemelerinden birini getirmesini istedik. Yaklaşık 200 kişiye aşure ikramında bulunduk.” dedi.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER