banner306
banner198

GENÇLER COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ ÖĞRENİYOR

ODTÜ ile Çankırı Belediyesi İşbirliğinde devam eden AB Projesinin 2. Etabı start aldı.

GENÇLER COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMİ ÖĞRENİYOR
banner145

ODTÜ ile Çankırı Belediyesi İşbirliğinde devam eden AB Projesinin 2. Etabı start aldı.

 

AB ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı Kapsamında Ortadoğu Teknik Üniversitesince hazırlanarak MFİB’ne sunulan ve kabul edilen “Çankırı ve Sinop İllerinde Bilgi Teknolojileri İçin Hayat Boyu Öğrenme Stratejisi Projesi”nin ikinci etabı olan gençlere yönelik Coğrafi Bilgi Sistemleri kursu başladı.

 

Çankırı Belediyesi’nin de ortak olduğu proje belediyenin 4. katındaki Bilgi Tekonoljileri Merkezi’nde bilgisayar altyapısı olan 22 gence gerekli olan eğitim Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nin uzman eğitimcileri tarafından veriliyor.

 

Bilişim sektöründe istihdam edilmesi hedeflenen ve 40 saat teorik ve 40 saat uygulama çalışmaları içeren eğitimi alacak olan gençlere ayrıca kurs süresince günlük 8 EURO harçlık veriliyor. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyer gençler proje sonunda CBS Temel Eğitim Katılım Belgesi alacak.

 

Coğrafi Bilgi Sistemleri eğitiminin ilk etabında Çankırı İlinde başta Çankırı Belediyesi personeli olmak üzere, İl Özel İdaresi Köylere Yönelik Hizmetler Müdürlüğü, Kadastro Müdürlüğü, Tapu Sicil Müdürlüğü, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, İl Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğünde görev yapan 11 kamu personeline de 72 saat teorik ve 40 saat uygulama çalışmasından oluşan eğitim programı uygulanmıştı.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304