banner198

Gençler Tarihe sahip çıkıyor

Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından Tarih Temelli Bilgilendirme Etkinliği düzenlendi.

Gençler Tarihe sahip çıkıyor
banner145

Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından Tarih Temelli Bilgilendirme Etkinliği düzenlendi.

Son zamanlarda televizyon ekranlarında tarihimizle ilgili, yanlış anlaşılmalara sebebiyet verebilecek programlara yer verilmektedir. Bu tarz programların doğruluğunu yanlışlığını daha iyi değerlendirebilmek amacıyla Çankırı Gençlik Merkezi’nde "Tarih Temelli Bilgilendirme Etkinliği" düzenlendi.

Geçtiğimiz hafta yayınlanmaya başlayan bir dizi ülkemizin gündemine oturdu. Birçok tarihçinin de üzerinde birleştiği tarihi hatalar içeren dizide tarihimize yapılan haksızlığa Çankırı Gençlik Merkezi kayıtsız kalmadı. Tarihin doğru gösterilen yanlışlarını gençlere daha iyi aktarmak ve gençlerin tarihi bilgilerini geliştirmek etkinliğin amacıydı.

Televizyon ekranlarında bilgi kirliliğine neden olan birçok program yayınlanmakta. Bu programların özellikle gençlerimiz üzerinde olumsuz etkileri gün geçtikçe artmakta. Gerek televizyon gerekse internet ortamındaki sosyal paylaşım siteleri üzerinden birtakım eksik bilgiler edinen gençlerin durumları gençlik merkezi yetkililerinde huzursuzluk yarattı. Buradan yola çıkarak Gençlik Merkezi üyesi gençlere tarafsız ve doğru bilgileri vermek üzere planlanıp uygulanan etkinliğe çok sayıda genç katıldı.

Etkinliğin açılışında kısa bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız, “Bizim Gençlik Merkezimizin bir amacı da sizlerin tarih şuuruna, tarih bilincine sahip birer genç olarak yetişmenize katkıda bulunabilmektir. Zaten bu amaçla her yıl düzenli olarak Çanakkale, Bilecik ve İstanbul’a, Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığımızın organizasyonuyla tarih ve kültür gezileri düzenliyoruz. Gençlik Merkezimiz bundan sonra da bu tür faaliyetlerini daha da arttırarak devam ettirecektir. Sizler de bugün buradan alacağınız doğru bilgileri çevrenizdeki insanlarla paylaşın ki kafalardaki yalan yanlış bilgiler silinsin. Bizim zengin bir tarihimiz var. Ancak birileri bununla ilgili planlı olarak sizlerin zihinlerini bulandırmaya çalışıyor. Sizleri tarihimizden, kültürümüzden koparmaya soğutmaya uğraşıyorlar. Sizler bu oyunlara gelmeyin. Aksine kültürümüze ve tarihimize daha çok sahip çıkın. Zaten bizim bundan hiç şüphemiz yok.” dedi.

Konuşma sonrasında Gençlik Merkezi Noktaları tarafından hazırlanan kısa görüntüler izlendi. Tarih öğretmenleri tarafından verilen bilgilerin ardından soru-cevap kısmıyla etkinlik sona erdi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER