banner198

Gözleri Görmüyor Ama Attığını 12’den Vuruyor

Çankırı Gençlik Spor İl Müdürlüğünün lisanslı görme özürlü okçusu olan Ahmet Dönmez attığını 12 den vuruyor

Gözleri Görmüyor Ama Attığını 12’den Vuruyor
banner145

Çankırı'da yaşayan görme engelli Ahmet Dönmez, “Körü körüne yaşamamak için kendimi spora verdim” dedi.

 

Çankırı Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün lisanslı görme özürlü okçusu olan Ahmet Dönmez, gözlerinin yüzde 95 oranında görmediğini ve okçuluk antrenörü Muhlis Öc’ün tavsiyesi üzerine yaklaşık 5 yıl önce okçuluğa başladığını söyledi.

 

Çankırı Milli Eğitim Müdürlüğü’nde çağrı karşılama personeli olarak çalıştığını anlatan Dönmez, “ Bu spora ilk başladığımda yapamayacağımı düşünerek vazgeçmiştim. Ama o yıllarda burada görev yapan okçuluk antrenörüm Muhlis Öc’ün ısrarı üzerine çalışmalarıma devam ettim. 2008 yılının başından beri ok atıyorum ve çok şükür bu sporda epey yol aldım” dedi.

 

 

 

Doğuştan görme engelli olduğunu ifade eden Dönmez, “Benim içindeki yaşama hevesi doğduğum günden beri hiç sönmedi. Engelimi ortadan kaldırmak için değişik uğraşlara tutundum. Yani körü körüne yaşamamak için kendimi spora verdim. Tüm engelli kardeşlerime spor yapmalarını tavsiye ederim” diye konuştu.

 

Tek hedefinin engellileri sporun içine çekmek olduğunu vurgulayan Dönmez, azmin önünde hiçbir engelin duramayacağını kaydetti.

 

Türkiye’de Tek

 

Çankırı Gençlik Spor İl Müdürlüğü Sorumlusu İsmail Yaslı da Türkiye'de Ahmet Dönmez dışında görme özürlü okçu bulunmadığını belirterek, Dönmez’in spor yaparak hayatındaki engelleri ortadan kaldırdığını söyledi.

 

Görme engelli okçuların kendi aralarında değişik kategorilerde yarıştıklarını ifade eden Yaslı, Dönmez’in dünya çapında başarılı bir okçu olduğunu belirterek, “Sporcumuz Ahmet, 2009 yılında yapılan şampiyona da Avrupa beşincisi oldu. Bu hem bizim için, hem sporcumuzun kendisi için, hem de ülkemiz için bir gurur vesilesidir diye düşünüyorum. Azimle çalışıyor ve görenleri kendisine hayran bırakıyor” şeklinde konuştu.

 

 

Hafızası da Çok Güçlü

 

Dönmez’in mesai arkadaşı Arif Arpacı ise Dönmez’in meslek hayatında da başarılı bir kişi olduğunu belirterek, “ Ahmet’in sportif başarılarının yanında hafızası da oldukça güçlü. Kurumumuzda çağrı karşılama personeli olarak görev yapıyor ve bir duyduğu numarayı asla unutmuyor. Kurumdaki arkadaşlarımızın numaralarının yanı sıra Ahmet’in hafızasında yaklaşık 5 bin telefon numarası kayıtlı. Bununla birlikte dışarı da gittiğimiz yerleri de asla unutmuyor” dedi.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER