banner198

Güç Birliği Platformu kuruluyor...

Çankırıda kurulmuş STKlar, ÇATSOnun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Güç Birliği Platformu kuruluyor...
banner145

Çankırı’da faaliyet gösteren STK’lar,  ÇATSO’nun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Türkiye’nin bir çok ilinde önemli yaptırım gücü olarak tanımlanan ve ilimizde eksikliği hissedilen birlik, dernek, sendika ve odaların birleşmesiyle kurulacak olan “Çankırı Sivil Toplum Kuruluşları Güçbirliği Platformu” için Çankırı Sanayi ve Ticaret Odası ( ÇATSO) toplantı salonunda bir araya gelindi.

Geçici yürütme kurulu adına hazırlanan taslak tüzüğü katılımcılara madde madde okuyan Muhasebeciler Odası başkanı İsmail Kurt hazırlanan tüzükle ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

Özellikle üyeliğe kabul edilme şartları konusunda değişiklikler yapılmasını isteyen bazı katılımcılar. Üyeliğe başkan ya da yönetim kurulunun belirleyeceği bir temsilcisinin de kabul edilmesini istedi. Ancak platform’da üyeliğin mutlaka başkan tarafından temsil edilmesi gerekliğinin öneminin altı çizilerek bu talep kabul görmedi.

Öte yandan üye olma hakkına eklenen bir bölümle Çankırı dışındaki sivil toplum kuruluşları da Güçbirliği platfom’una üye olabilecek. Tüzüğün 10 Maddesine göre  Güçbirliği platformu yönetim kurulunda Odalardan 4, Derneklerden 3 (Sosyal ve Kültürel amaçlı derneklerden 2 ve kamu yararına çalışan derneklerden 1), Sendikalardan 5 (İşçi sendikalarından 3, memur sendikalarından 2), Birliklerden 3 kişi olmak üzere 15 asil ve 8 yedek üyeden oluşacak.

Derneğin sekreteryası Sanayi ve Ticaret Odası tarafından görevlendirilecek bir personel tarafından yapılacak. Derneğe üye olmak isteyen STK'lar şimdiden üyelik başvurusunda bulunabilecek.

Geçici yürütme kurulu adına hazırlanan taslak tüzüğü katılımcılara madde madde okuyan ve oylatan Muhasebeciler Odası başkanı İsmail Kurt, “Ben buradaki arkadaşlarla çok büyük hizmetlere imza atacağımıza eminim. Burada kimliklerimizi bir kenara bırakıp ortak paydamız Çankırı için buluşmalıyız. Şimdiden platformumuz hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Daha sonra Türkiye’nin genel yapısal problemlerinde en fazla etkilenen illerin başında Çankırı geldiğini söyleyen Türk Hava Kurumu Başkanı Arif Moğolkoç, hazırladığı  eğitim, tarım ve hayvancılık, sanayi, turizm, ulaşım konu başlıklarındaki projeleri toplantıyı izleyenlere sundu.

Platformun kurulma amaçları arasında, Çankırı Sivil Toplum Kuruluşları arasında işbirliği sağlamak, Çankırı’nın kalkınmasına yönelik her türlü çalışmaya yardımcı olmak, Çankırı’da bulunan kurum ve kuruluşların sorunlarını çözmede yardımcı olmak, ortak yaşam alanlarının ortak akılla iyileştirilmesi sağlamak gelmekte.

Hazırlanan tüzüğün oylama sonucunda kabul edilmesiyle yeni bir süreç başlamış oldu. Bundan sonraki gelinen süreçte Geçici Yürütme Kurulu, derneğin resmi kurulum işlemlerini tamamlayarak 26 Mayıs tarihinde genel kurul toplantısını düzenleyecek..

Toplantıya 77 kuruluş davet edilirken programa 38 STK temsilcisi ile basın mensupları katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER