banner198

Ha gayret! Yetişecen komşuna!

Çankırıda kentleşme ve çevre, iyi örnekler üzerinden birbiriyle rekabet yapması gerekirken, yeni projeler de kötü örneklerle yarış ediyor

Ha gayret! Yetişecen komşuna!
banner145

Çankırı’da kentleşme ve çevre, iyi örnekler üzerinden birbiriyle rekabet yapması gerekirken, yeni projeler de kötü örneklerle yarış ediyor!

 

Büyüme ve kentleşme yolunda büyük çaba harcayan Çankırı, çarpık yapılaşma ve kişisel hırslardan kaynaklanan nedenlerden dolayı sürekli olarak bir öncesini taklit etmekten geri durmuyor!

 

Kent merkezindeki aşırı betonlaşma öylesi hızlı bir şekilde ilerleme kaydediyor ki, kötü gidişatın önüne kimler set olabilir doğrusu merak ediyoruz!

 

Şehir içerisinde eski binaların yıkılarak yenilerinin yapılması aşamasında karşımıza çıkan icraatler de ibretlik vesika niteliğinde!

 

Atatürk Bulvarı üzerinde daha önceden verilen çok katlı inşaat izinleri bugün yeni inşaat yapanları daha da zevklendirmekte ki, proje ve ruhsat alma safhasında olmayan katlar, inşaatların  başlamasından sonra adeta yeni yeni katlar doğurmakta!

 

İşte bunlardan bir tanesi daha! Yanda gördüğünüz inşaat, geçen hafta içinde fazladan bir kat daha yapım için Belediyeden izin almış!

 

Neden mi? Neden olacak, yandaki komşusuna yetişmek için herhalde!

 

Bu örnekleri Çankırı içerisinde çoğaltmak çok kolay! Hemen hemen her köşe başında benzer olayları görür ve yaşarsınız!

 

Edindiğimiz bilgilere göre Belediye Başkanı İrfan Dinç, seçim sonrası bu örnekle beraber 3 inşaata fazladan kat yapım iznini vermiş!

 

Neyin karşılığı mı? Tabii ki yine aynı yöntem! Çankırı Belediyespora bağış!

 

Çankırı’da bugüne kadar yaşanan kent yağması nereye kadar sürecek şu an için bilinmiyor!

 

Ancak, bilinen o ki, Çankırı şehri, 1. derece deprem kuşağında!

 

Allah vermesin, bu kent günün birinde olası bir depremle karşı karşıya gelirse, o gün ortaya çıkacak can kayıplarının sorumluları, unutulmasın ki, bu kentte son 20 yılda yapılan benzer uygulamaların altına imza atanların olacaktır!

 

Tabii ki sadece imza atanlar değil, o imzanın atılması için aç gözlülük yaparak imza sahiplerini de baskı altına alanlar bu sorumluluğun altında ezileceklerdir!

 

Sadece hatırlatalım dedik…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER