banner306
banner198

Halk Oyunları Topluluğu Kurslarına kışında devam

Çankırı Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Kurslarına Kışında Devam Edecek

Halk Oyunları Topluluğu Kurslarına kışında devam
banner145

Çankırı Belediyesi, Yaz döneminde açmış olduğu “Halk Oyunları Topluluğu” kurslarına yoğun ilgiden dolayı kış döneminde de devam etme kararı aldı.

 

  8 – 17 yaş grubundaki 25 öğrenciden oluşan Halk Oyunları Topluluğu, repertuarına; yöremize ait kına gecesi ve ilimizin geleneksel yapısını koruyan oyunlar ilave ederek çalışmalarını sürdürüyor.

 

Önümüzdeki günlerde düzenlenecek gecede, Kız kına ekibi sahne alacak ve Çankırı halkının beğenisine sunulacak. Ayrıca yurt genelinde düzenlenen Kültür Sanat festivallerine de katılacak topluluk, Çankırı’yı ülke genelinde en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyor.

 

Çankırı Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Nejdet Tunçkafa ve Songül Köroğlu yönetiminde çalışmalarına aralıksız bir şekilde Çankırı Belediyesi Gençlik Merkezi’nde devam ediyor.

 

Halk oyunları topluluğu sorumlusu Nejdet Tunçkafa, halk oyunlarının vazgeçilmez kültürel unsurlarımızdan bir tanesinin olduğunu belirterek “Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak gelenek ve göreneklerimize bağlı bireyler olmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Geleneklerimizi günümüzde de yaşatmak için düzenlediğimiz organizasyonda büyük çaba sarf eden başta Belediye Başkanı İrfan Dinç olmak üzere Zeynep Dinç ve öğrenci velilerine teşekkür ediyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304