banner198

Hanımlar Marifetlerini Konuşturdu

Çankırı Belediyesi Hanımlar Lokalinin düzenlediği Lezzetler Yarışıyor Yarışmasında hanımlar marifetlerini ortaya serdi

Hanımlar Marifetlerini Konuşturdu
banner145

Çankırı Belediyesi Hanımlar Lokali’nin düzenlediği “Lezzetler Yarışıyor” Yarışması’nda Çankırılı hanımlar marifetlerini ortaya serdi.

12 üyenin katıldığı yarışmada, lezzetleri değerlendirmek amacıyla jüri üyeliğini; Belediye Meclis Üyesi Rafet Alemdar, Başkan Yardımcısı Mithat Kılıç, belediyenin 6. Katında pastacılık eğitimi veren Sıdıka Akyazı,  Lokanta Sahibi Erdoğan Kaçmaz ve yöresel yemekler konusunda lezzet uzmanı Hayriye Gerçek yaptı.

Yarışmaya katılan hanımlar yeteneklerini sergilerken; sadece lezzetleriyle değil, sunumlarıyla da dikkat çeken salata ve mezeler, hem gözlere hem de damak tadına hitap ederek yarışmayı şölene çevirdi.

Yarışma başlamadan önce konuşma yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç, ” Hanımlarımız tüm çalışmalarıyla bizi şaşırtıyor. Bugün,  lezzetlerin yanında yetenekler de yarışacak. Buna rağmen Çankırı’mızın lezzetlerini tanıtmakta geride kalıyoruz. Çankırı insanı olarak en büyük eksiğimiz; kendimizi tanıtmamız ve anlatmamız konusunda. İnşallah bu etkinliklerle lezzetlerimizi daha iyi anlatacağız. Bu tür etkinliklerde tekrar buluşmak dileğiyle…” diyerek yapılan etkinlikten dolayı memnuniyetini belirtti.

Yarışmacılar numara sırasına göre, yaptıkları salata ve mezeleri, Başkan Dinç ile jüri üyelerine sundular. Değerlendirme, önce görünüm sonra lezzet olmak üzere iki aşamadan oluştu. Puanların toplanmasıyla dereceye giren yarışmacılar,  ödüllerini almak üzere sahneye davet edildi.

Aybalam (Sevgili) Saklı Bahçe Salatası ile yarışan Derya Bülbül birinci olurken, Pancarlı Makarna Salatası ile Demet Koçhisarlı ikinci, Tavuklu Kereviz Salatası ile Emel Çoğalan üçüncü seçildi.

Hanımlar Lokali üyeleri,  yapılan salata ve mezelerden yiyerek eğlenceli bir gün geçirdiler.

Günün en büyük sürprizi ise;  Belediye Başkanı İrfan Dinç’in dereceye girenlere Çanakkale Gezisi hediye etmesi oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER