banner198

HAYVAN PAZARI 1 GÜNE DÜŞTÜ

ŞAP hastalığı nedeniyle kapatılan hayvan pazarının karantina bittikten sonra hafta da bir gün olmak kaydıyla açılmasına karar verildi.

HAYVAN PAZARI 1 GÜNE DÜŞTÜ
banner145

ŞAP hastalığı nedeniyle kapatılan hayvan pazarının; Çankırı Belediyesi, Tarım İl Müdürlüğü, Mahalle ve köy muhtarlarının ortak mutabakatıyla karantina bittikten sonra hafta da bir gün olmak kaydıyla Pazartesi günleri açılmasına karar verildi.

 

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’in ev sahipliğinde Tarihi Çamaşırhane de öğle yemeğinde bir araya gelen İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz, İl Genel Meclisi Üyeleri Hasan Bozkuş ve Visali Kara, Kızılırmak Belediye Başkanı Bayar Soysal, Tarım İl Müdürü Metin Karaoğlanoğlu, Süt ve Damızlık Sığır Üreticiler Birliği Başkanı Ömer Çendek, Mahalle ve Köy muhtarları, ŞAP hastalığı nedeniyle kapatılan hayvan pazarının geleceğini masaya yatırdılar.

 

Yapılan toplantıda halktan gelen yoğun talepler doğrultusunda hayvan pazarının haftanın 1 günü tek pazar olarak işletilmesi ve bu gününde çevre il ve ilçelerde kurulan hayvan pazarlarıyla çakışmaması istendi.

 

Hayvan pazarının Pazartesi günleri büyükbaş ve küçükbaş hayvanların aynı anda satışının  yapılacağı şekilde kurulmasına karar verildi.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER