banner198

Her ayın 18’ini iple çekiyorum!

Her ayın 18’inde saat 18’de derneklerinin bulunduğu mekânda bir araya geliyor ve Çankırı usulü pide yiyorlar.

Her ayın 18’ini iple çekiyorum!
banner145

Çankırı sürekli göç veren illerin başında gelmekte. Memleketlerinden yüzlerce kilometre ötede ekmek peşinde koşan hemşerilerimiz sosyal ve kültürel hayatta bağlarından kopmamak için büyük metropollerde dayanışma ve yardımlaşmanın çeşitli örneklerini sergiliyorlar. İşlerinden fırsat buldukça bir araya gelmeye çalışan Çankırılılar dernek çatısı altında toplanarak organize bir şekilde ve dayanışma içerisinde birçok etkinlik gerçekleştiriyorlar.

Bu dayanışmanın en ilginç örneğine imza atan Bursa’da yaşayan Çankırılılar; her ayın 18’inde saat 18’de derneklerinin bulunduğu mekânda bir araya geliyor ve Çankırı usulü pide yiyerek bu dayanışmaya örnek teşkil ediyorlar. 

Bursa Çankırılılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Tansel Ünlü; “18 Çankırı’nın plakası. Her ayın 18’inde saat 18’den sonra tüm hemşerilerimizi Çankırı usulü kıymalı pide yemeye davet ediyoruz. Bu şekilde ayda bir defada olsa gurbette yaşayan Çankırılıları yan yana getirmeyi hedefledik. Toplandığımız günler çok keyifli ve neşeli geçiyor. Açıkçası her ayın 18’ini iple çekiyorum” dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER