banner198

Her Çankırılı bu adrese girerek düşüncelerini belirtmeli!

Göçün nedenleri ve alınacak tedbirlerle ilgili olarak söyleyecek sözünüz var ise, bu web sitesini mutlaka ve mutlaka ziyaret etmelisiniz!

Her Çankırılı bu adrese girerek düşüncelerini belirtmeli!
banner145

İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz, mecliste oluşturulan komisyonlarla Çankırı'dan göçün nedenlerini ve çözüm önerilerinin araştırıldığını söyledi.

 

İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantılarını gerçekleştirirken, meclisin çarpıcı çalışmaları da gündeme yansıyor. Yapılan son toplantıda bu örneklerden Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu ve Araştırma ve Geliştirme Komisyonunun şu ana kadar gelmiş olduğu durum hakkında Komisyon Başkanları ve İGM üyeleri bilgiler verdi.

 

Konuyla ilgili olarak kendisine ulaştığımız İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz “Meclisimizin yapmış olduğu çalışmaları kamuoyuna ulaştırma yönünde yerel basının vermiş olduğu desteğe müteşekkirim. Çalışmalarımızın hemşerilerimize ulaşması yönünde bu gayretin artarak devamından yanayım” dedi. Meclisin yaptığı son araştırma çalışmalarıyla ilgili bilgi de veren Canbaz, “En temel sorunumuz olan göçün nedenlerini ve bu durumun engellenebilmesi yönünde nelerin yapılabileceğini ‘Ben Çankırılıyım’ diyen her bir hemşerimden bekliyorum” dedi.

 

Meclis Başkanı Canbaz “Çankırı’da nüfusun azalmasının sebep ve sonuçları çok geniş çaplı bir konu. Komisyonlarımız yoğun çalışıyorlar. Başkanlarımız üzerinde çalıştıkları raporlarını tamamlayamadıklarını ifade ettiler. Ancak biz şu ana kadar yapılan çalışmaları meclisimizin bilgisine sunulmasını istedik. Bu çalışmalara ilaveten bir de internette web sayfası hazırladık. http://cankirinufusuazalmasin.com.

 

Bu siteye giren arkadaşlarımızın görüşleri de hazırlanan rapora ilave edilecek. Bu siteye her Çankırı’lının bir görüş beyan etmesi temennimizdir.” dedi.

 

HİÇ KİMSE GÖRÜŞ BİLDİRMİYOR!

İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“İki komisyonumuz rapor hazırlıyor diye bu işi sadece bu arkadaşlarımızın omuzlarına yüklemeyelim. Bu yük hafif değil. Her türlü fikre, yoruma, öneriye açığız. Göçün önüne geçmek maksadıyla toplumumuza zihin jimnastiği yaptırmayı, fikir üretmelerini sağlamak, proje üretilmesi yönünde böyle rapor istedik. Herkes ‘işsizlik vardır, göçün en büyük nedeni işsizliktir’ diyor fakat görüş bildirmiyor. Okumuş olmaya, seçilmiş olmaya gerek yok! Maksadımız çözüm yollarının ortaya çıkması yönündedir. Bu şehirde yaşamamak istemenin işsizlik dışında başka boyutları da var. İnsanlarımızın sosyal aktivite alanları bir hayli kısıtlı. Zorunluluk dışında da ilimizde insanımızın isteyerek kalması yönünde çalışmalarımız olmalıdır.

Üniversitemiz var ama şehirde yaşayanlarda üniversite havası oluşturabilme kaygımız var. Dışarıdan biri gelsin bowling salonu yapsın diye beklemenin bir anlamı yok. Yerel potansiyeli harekete geçirmeliyiz. Bütün Çankırılının duyarlı olmasını istiyoruz. Bu konu sadece ve sadece İGM’nin şahsi meselesi değil.”

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER