banner198

Her türlü konuda desteğe hazırım

Dünyaca ünlü tarih profesörü Halil İnalcık Çankırı Belediyesinin tarih ve kültür araştırmaları açısından çok önem bir misyon yüklendiğini belirtti.

Her türlü konuda desteğe hazırım
banner145

Ülkemizin yetiştirdiği dünyaca ünlü tarih profesörü Halil İnalcık, kendisiyle görüşen Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi Proje ekibine Çankırı’da Belediyenin tarih ve kültür araştırmaları açısından çok önem bir misyon yüklendiğini belirterek “Çankırı benim ikinci memleketimdir” dedi.

 

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında desteklenen “Araştırma Merkezi Tasnif, Kayıt ve Restorasyon Proje Stratejisi” projesi faaliyetleri çerçevesinde proje ekibi başta İstanbul Osmanlı Arşivleri, Konya Yazma Eserler Kütüphanesi, Ankara Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Arşivleri ve Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü, Milli Kütüphane, Vakıflar Genel Müdürlüğü arşivlerinde inceleme ve araştırmalar gerçekleştirdi.

 

Proje Koordinatörü İbrahim Erkayacan başkanlığındaki proje ekibi son olarak da ünlü tarihçi Prof. Dr. Halil İnalcık ile Ankara’da araştırma merkezi faaliyetleri hakkında yaklaşık 4 saat süreyle verimli bir görüşme gerçekleştirdi.

 

Görüşmede 2008 yılında Çankırı’ya konferans nedeniyle yaptığı ziyarette Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından kendisine gösterilen yakın ilgi ve misafirperverliği unutamadığını belirten Halil İnalcık; “Çankırı’da Sayın Başkanın gösterdiği sıcaklığı hayatımın en önemli anılarından birisi olarak hatırlayacağım. Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’in, Çankırı tarih ve kültürünün ortaya çıkarılması için yaptığı çalışmaları ve gayretleri takdire şayandır. Çankırı’yı ikinci memleketim olarak görüyorum. Emir Karatekin Bey ve İsfendiyaroğulları Çankırı için çok büyük bir değerdir ve bu iki konu üzerinde mutlaka ciddi çalışmalar yapılması gerekir. Araştırma Merkezi ile ilgili her türlü konuda desteğe hazır olduğumu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

 

Prof. Dr. Halil İnalcı ayrıca sonbaharda uygun bir tarihte Çankırı’da Emir Karatekin Bey hakkında konferans vermek üzere Çankırı Belediyesi’nin davetlisi olarak Çankırı’ya geleceği belirtti.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER