banner198

Herkes Tam Buğday Ekmeği Tüketmeli

Ekmek İsrafı ve Ekmeğin Beslenme Üzerindeki Etkileri konulu konferans gerçekleşti.

Herkes Tam Buğday Ekmeği Tüketmeli
banner145

Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilen “Ekmek İsrafı ve Ekmek Çeşitlerinin Beslenme Üzerindeki Etkileri” konulu konferans, 100. Yıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

Konferansa Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Ankara Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, Kurum Amirleri, personeller ve vatandaşlar katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Başbakan ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı tarafından ekmek israfı ile ilgili video gösterisi katılımcılar tarafından izlendi.

 

 

Açılış konuşmasını yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Çakır, Ülkemizde ekmek tüketiminin fazla olduğunu, insanların enerji ihtiyacının büyük bir kısmını ekmekten karşıladığını, ekmeğin beslenme açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, ekmek israfının önlenmesi, saklanması ve değerlendirilmesi ile ilgili bilgiler verdi. Sağlıklı beslenmek için vitamin ve besinsel lif açısından zengin tam buğday veya kepekli ekmek tüketilmesini öneren Çakır, İlimiz genelinde 52 fırın bulunduğunu ve günlük ekmek üretiminin 65-70 bin olduğunu söyledi. Ekmek israfının önlenmesi için özellikle toplu tüketim yerlerinde iyi bir planlama yapılarak ekmeğin israfın önlenmesine dikkat çekti.

 

İl Müdürü Çakır’ın konuşmasından sonra Gıda Mühendisi Rana Başataç ekmek mevzuatı hakkında bilgi verdi.

 

 

Ankara Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar, ekmeğin vazgeçilmez bir gıda kaynağı olduğunu, günümüzde birçok hastalığın yanlış beslenmeden kaynaklandığını, sağlığımıza önem vererek beslenmemize dikkat etmemiz gerektiğini belirterek, herkese tam buğday ekmeği tüketmelerini tavsiye etti. Beyaz ekmekte buğdayın büyük ve önemli bir kısmının kullanılmadığını ve bu önemli kısmının hayvan yemi olarak değerlendirildiğini aktardı. Tam buğday ekmeğinde buğdayın tamamına yakın bir kısmının kullanıldığını aktaran İlkbahar, “En önemli israf burada önlenmektedir. Aslında israf sadece ekmekle kalmamalı hayatın her safhasında gerçekleştirilmelidir” dedi.

 

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü tarafından Ankara Halk Ekmek Genel Müdürü Ali İlkbahar’a günün anısına Çankırı’nın meşhur kaya tuzundan yapılan tuz lambası hediye edilerek program sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER