banner306
banner198

Hüsnü Ünal kaçak güreşmeye devam ediyor!

Borsa Başkanı Hüsnü Ünal ile ilgili yapmış olduğum haberler sonrası nihayetinde beklenen basın toplantısı benim haberim olmadan gerçekleşti

Hüsnü Ünal kaçak güreşmeye devam ediyor!
banner145

Sayın Ünal'a açık çağrı:

Sahneyi Çankırı meydanına kuralım!

 

Vedat Beki

 

Hüsnü Ünal ile ilgili yapmış olduğum haberler sonrası nihayetinde beklenen “basın toplantısı” sonunda gerçekleşti ancak yine konuyu gündeme taşıyan “bendeniz” olmadan iddialar yanıtlandı!

 

Dün Ticaret Borsası binasında gerçekleştirilen ve benim katılmadığım “yemekli” basın toplantısı her zaman olduğu gibi, Çankırı çiftçisinin emeğinden kesilen paralarla yapılması “Hüsnü Ünal gerçeğinin” ne olduğunu bir kez daha bütün çıplaklığı ile ortaya çıkarması yönüyle de “ibretlik” organizasyon olmuş!

 

Benim bugüne kadar gerek web sayfamızda gerekse Çankırı Postası'nda yaptığım haberlerde “Çankırı Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri” ile ilgili en ufak bir ima ve işaret yoktu! Hüsnü Ünal’ın özel ve şahsi olarak alım-satımı ile ilgili bir haberi okuyucu ile buluşturmuşken, haberdeki iddiaların tamamı sadece ve sadece Hüsnü Ünal ile ilgiliyken, Çankırı Ticaret Borsası Yönetim Kurulunun “yemekli basın toplantısında” objektiflerin önünde arz-ı endam etmesi başlı başına tam bir “rezalet”!

 

Belgeleriyle ortaya koyduğum iddialarla ilgili Hüsnü Ünal “yemekli basın toplantısında” ne dedi ne demedi diyerekten, bugün Çankırı’da yayımlanan gazetelerin sayfalarını elden geldiğince takip ettim...

Üzülerek belirteyim ki dünkü toplantıda Hüsnü Ünal tarafından açıklanmış dişe dokunur bir beyanata rastlamadım!

Ancak, hala inkarcı ve “iftira atan” Hüsnü Ünal gerçeği ile yüz yüze olduğumuzu bir kez daha anladım!

 

Nasıl mı? Doğruyol gazetesinin bugün yayımlanan sayısında “Ünal: Hizmetin sonucu bu mu olmalıydı” başlıklı haberde yer alan Yerli yersiz yalan, düzmece şeylerle bizim sırtımıza yüklemeye kimsenin hakkı yoktur.” cümlesi ortaya koyduğum tamamı “belgeli” haber için kendi ağzından “inkarcılığı” ve “iftiracılığı” bıraktığı yerden devam etmekte!

 

Bununla birlikte yine bugünkü Karatekin gazetesinde çıkan konuyla ilgili haberde toplantıda kendisine sorulan “Bugün itibariyle başınıza bunların geleceğini bilseydiniz, yine de bu araziyi alır mıydınız?” sorusuna da cevap veren Ünal, “Pişman değilim. Bugün de alırdım. Bizler ticaret insanıyız. Ticaretimizi yapmayacak mıyız? Başbakan’ın oğlu da ticaret yapıyor. Bu yanlış bir şey değilki” demiş!

 

Burada sormak lazım! Hüsnü Ünal ne ticareti yapıyor! Herhalde bugüne kadar yaptıklarına bakarsak yaptığı iş rantiyecilik! Meslekler grubu içerisinde de böyle bir mesleğe rastlayan beri gelsin!

 

Toplantıyı takip eden gazetecilere ve yöneticilerine “belge(ler)” dağıtmış! Verdiği belgeler Çankırı Belediye Meclisinin 8.10.1986 tarih ve 128 nolu karar ile planda tadilat yapılması kararını vermiş, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü bu yolun hazırlanan projesini 08.12.1988 tarihinde onayladığı karar örnekleri mevcut! (Belgeleri Karatekin gazetesi yayımladı)

 

ESAS BELGE CEZAEVİ MÜDÜRLÜĞÜNDE!

Çok komik bir durum! Neresi mi? Öncelikli olarak bu belgeler o yolun yapılması için “gerekçe” oluşturacak kararlar değil! Neden derseniz, Karayolları Genel Müdürlüğü yolun yapımı yönünde 1998 yılında karar aldı. Karayolları Genel Müdürlüğünün bu kararı almasında etken olan faktör, başta Çankırı Kapalı Cezaevi Müdürlüğünün, Hüsnü Ünal’ın araziyi almasından sonra yapmış olduğu talep!

Hüsnü Ünal ortaya belge koyacaksa, öncelikli olarak zamanın Çankırı Kapalı Cezaevi Müdürünün kaleme aldığı “Önümüzdeki yol cezaevi güvenliğini tehdit ediyor! Bu yolun iptal edilerek yeni bir yol yapılması konusundaki” talebini içeren belgeyi açıklasın!

 

Ve Çankırı Kapalı Cezaevi Müdürünün o günlerdeki talebini doğuran nedenleri ortaya koysun! Ne tesadüftür ki, Hüsnü Ünal 125 bin m2 arazinin  tamamını 17 bin 500 TL'ye alıyor, çok değil 9 ay sonra sadece 13 bin m2'sini ise 28 bin 643  TL'ye satabiliyor!

Neye istinaden! Zamanın Cezaevi Müdürünün yazdığı bir yazı ile!

Henüz o yazıya ben ulaşamadım! Ancak o yazı ortaya çıktığı anda, dönen dolap tüm çıplaklığı ile gözler önüne serilecek!

 

Kim yazdırmış o yazıyı! O yazının gerekçeleri neymiş, hep birlikte öğreneceğiz!

 

Bütün bunlar yaşanmışken, bütün bunları birileri gerçekleştirirken, başta ben olmak üzere (burada beni mazur görün) herkes “salak” ama Çankırı Ticaret Borsası Başkanı Hüsnü Ünal tek başına en uyanığımız!

 

O yazı çıkmaz! Kim yazdırmış, nasıl yazdırmış! Sözü bile edilmez!

 

Ama, tozlu raflara kaldırılan “87 ve 88 yıllarına ait kararlar” sanki bulunmaz Hint kumaşı cinsinden “belge” diye “benim bulunmadığım yemekli basın toplantısında” gazetecilere dağıtılır!

 

BOŞ YERE KAÇAK GÜREŞME!
SAHNEYİ ÇANKIRI MEYDANINA KURALIM!

Sayın Ünal; eğer birazcık cesaretin var ise kameralar önünde karşıma çık ve hem bugüne kadar hem de yeni elde ettiğim belgeler ışığında sorularımı yanıtla!

 

Toplantıya kimleri mi çağıralım! Başta araziyi alım ihalesine beraber girdiğin İsmail Bulut’u. Daha sonra Selim Yakın’ı… Ve hatta hatta Sadık Yakın’ı…  Tabii ki o günün defterdarı Şerafettin Avşar’ı… Unutmadan bir de ihale tarihindeki banka cüzdanlarını yanına alarak gelmen gerekecek!

 

Neden mi?

 

Demişsin ya arazi bana masraflarıyla birlikte 24 bin TL’ye patladı! Emin misin?

 

Sakın ola ki devlete ödediğin arazi bedeline eşdeğer "iki ödeme" daha yapmış olmayasın! Unutmuş olamazsın! Çünkü cebinden para çıktı! 
 

Ne dersin? Var mı yüreğin! Pardon var mı mecalin! Suyu merak etme! Bol miktarda Erikli hazır!

 

Saygılarımla…

 

Okuyucunun bilgisine: Daha önce yayımladığım haberleri okumayanlar için (sırasıyla):


http://www.cankiripostasi.com/Haber_detay.asp?id=1455

 

http://www.cankiripostasi.com/Haber_detay.asp?id=1504

 

Fotoğraf 1 ve 3: Benim davet edilmediğim ve Çankırı Ticaret Borsası toplantı salonunda gerçekleştirilen basın toplantısından Hüsnü Ünal kareleri.

Fotoğraf 2: Tamamı 17.500.- TL'ye alınan ve alımından sadece 9 ay sonra yaklaşık onda biri 28 bin TL'ye Karayollarına satılan arazinin bugünkü durumu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304