banner306
banner198

Hüsnü Ünalla ilgili RANT DOSYASINA belgeli devam...

Perdeci dükkanı ile birlikte kendisini Çankırı Ticaret Borsası Başkanlığına taşıyan Hüsnü Ünal ile ilgili haberimiz Çankırıda büyük yankı uyandırdı.

Hüsnü Ünalla ilgili RANT DOSYASINA belgeli devam...
banner145

Vedat Beki
Araştırma Dosyası (2)

 

Perdeci dükkanı ile birlikte kendisini Çankırı Ticaret Borsası Başkanlığına taşıyan Hüsnü Ünal ile ilgili olarak yaptığımız “Neden Gülmesin ki?” haberimize vatandaşın koyduğu adıyla “Hüsnü Ünal Virajı” haberimiz Çankırı’da büyük yankı uyandırdı!


Haber kamuoyunda adeta “bomba” etkisi yaratmakla birlikte, haberin yayımlanması ile birlikte okuyucularımızdan da “belgeli bilgiler” haber servisimize ulaşmakta gecikmedi.

 

Okumayanlar için:
http://www.cankiripostasi.com/Haber_detay.asp?id=1455


Yayımladığımız habere destek amacıyla gönderilen “belgeler” titiz bir incelemeden geçtikten sonra yayımlanabilir olanları sizlerle paylaşma ve haberin ayrıntılarına devam şeklinde konuyla ilgili ikinci haberimizi sizlere sunuyoruz.


ARAZİNİN ALIMINDAN SADECE 9 AY SONRA GERÇEKLEŞEN İSTİMLAK VE
ELDE EDİLEN FAZLADAN MİLYARLAR!

Çankırı Ticaret Borsası Başkanı Hüsnü Ünal, MKE Kurumundan araziyi aldığı 6 Kasım 1997 tarihinde 17 bin 500 TL’ye aldığı 125.665 m2 araziyi, sadece 284 gün sonra yani 20.08.1998 tarihinde arazinin sadece 13.468 m2’sinden, araziden geçecek olan ve daha sonra vatandaşın dilinde “Hüsnü Ünal Virajı” olarak adlandırılacak yol için yapılan kamulaştırma karşılığı olarak 28 bin 643 TL kazanç sağlıyor!

Bu arada bir bilgi daha: Arazinin alım parası ödenmeden, Devletten kamulaştırma bedeli alınıyor! Bunu da belirteyim!


Evet! Sizler yanlış okumadınız, ben de yanlış yazmadım! Yazdığım rakamlar ve tarihler tamamen devletin resmi belgelerinde mevcut!


İşte 1. BELGE



 

 

 

 

Yukarıda da gördüğünüz gibi arazinin alım tarihi ve satış metreleri ile satış bedeli!


İşte 2. BELGE


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yine Devletin resmi belgesinde Hüsnü Ünal’ın çok değil 9 ay önce aldığı arazinin devlet tarafından yapılan kamulaştırma sonrası mevcut araziden geçen yol karşılığı alınan ve ada-parsel numaraları belirtilen ve toplamda kendisine ödenen 28 bin 643 TL’nin belgesi.


GELELİM ARAZİNİN ALIMI SONRASI “RANT YOLUNUN”
DEVLETE, DOLAYISIYLA VATANDAŞA MALİYETİ!

Yıllarca Çankırı Ticaret Odası Başkanlığı yapan, daha sonra olmayan borsanın Başkanlığına kendisini taşıyan Hüsnü Ünal’ın devlete attığı, dolayısıyla vatandaşın sırtına yüklediği kazıklar bitmek bilmiyor!


MKE Kurumundan alınan arazinin (+) değer kazanması ve Hüsnü Ünal’ın kafasındaki projeleri gerçekleştirebilmesi için gösterdiği hummalı çalışmalar sonucu Türkiye Cumhuriyeti kasalarından, dolayısıyla vatandaşın cebinden paralar çıkmaya devam ediyor!


Uzun uğraşlar sonucu araziden geçecek yolun projelendirilmesi ve kabulü sonrası yol yapımı için toplamda devletin kasasından (yani vatandaşın cebinden) çıkan para (2005 yılı birim fiyatları ile) 463 bin TL (463 milyar) (!) (Belge 3)


Evet, 125 bin 665 m2’lik bir araziyi 17 bin 500 TL’ye alınıyor! Araziyi alan Hüsnü Ünal sadece 9 ay sonra arazinin sadece 13 bin 468 m2’sini 28 bin 643 TL’ye Devlete satıyor! Ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti o arazi üzerine sadece ve sadece birileri RANT elde etsin diye yapılmak zorunda kalan bir karayolu için kasasından, dolayısıyla vatandaşın verdiği vergilerden 463 bin TL (yani 463 milyar) para harcıyor!


Üstüne üstlük, 2005 yılından bu yana o yolda, vatandaşın tabiriyle “Hüsnü Ünal Virajında” sayısız insan can veriyor! Bir o kadar ocak sönüyor!

Bütün bu olaylar yaşanırken, ziyafet sofralarında, protokollerde, karşılamalarda, ziyaretlerde zat-ı şahaneleri arz-ı endamda hiç mi hiç kusur etmiyor! Ve fırsatını bulduğu anda da kendisine uzatılan mikrofonlara bol keseden “Ben Çankırı için şunu yaptım”(!), “Ben Çankırı için bunu yaptım”(!) “Ben Çankırı sevdalısıyım” (!) demekten de geri kalmıyor!

 

Sevsinler senin Çankırı sevdanı Hüsnü Ünal!


KAN ÜZERİNDEN RANT SAHİBİ OLANLAR…

Bütün bu yazdıklarım, ve gündeme taşıdığım iddialarımın tamamı devlet arşivlerinden BELGELİ!


İsteyene istediği adrese gönderebilirim! Hüsnü Ünal da isterse ona da gönderebilirim!


Ancak ve ancak bu RANT DOSYASINA vesile olan ve “Hüsnü Ünal Virajı” olarak adlandırılan yolda can verenleri sevdiklerine, ayrıldıkları dünyalarına kavuşturamam!


Bir önceki haberimde arazi üzerinde TOKİ projesi gerçekleştirme çalışmalarının sürdüğünden söz etmiştim!


Son bir bilgiyi daha sizlerle paylaşayım! Yakın zamanda Çankırı Belediyesi mevcut araziden imar geçirerek kat izni vermiş!

Bunun manası şu: “Araziyi TOKİ’ye satmaya gerek kalmadı” (!) demek!


Daha açıkçası, “Ola ki araziyi devlete satamayız, elimizde patlar” düşüncesinden yola çıkarak “yerel yönetimden imarı geçirelim ve gerektiğinde burayı kat karşılığı müteahhitlere de satabilelim” anlamı taşıyor!


DENİZLER AHTAPOTSUZ* KALMAZ!

 

-Çankırı Ticaret Borsası Başkanı Hüsnü Ünal!

-TOBB’a bağlı UMAT Mağazalar Zinciri Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Ünal!

-Türk Standartları Enstitüsü (TSE)’nün
en üst komitesi olan ve Başkanlığını Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras’ın yaptığı Standartlar Teknik Komitesinin 5 üyesinden biri olan Hüsnü Ünal! (Diğer üyeler de prof.)

-Çankırı’da boy gösteren “baronların” sevgili ağabeyleri Hüsnü Ünal!

Güler yüzlü, sevecen! Muhabbeti olan, giyimi – kuşamı düzgün! Valilerle, milletvekilleriyle, Bakanlarla, TOBB Başkanı ile! Daha aklınıza gelebilecek tüm zevat-ı muhterem ile çekincesiz diyalog kurabilen bir şahsiyet!


Çankırı’da oldukça sevilen – sayılan bir isim! Bazıları “Hüsnü Abisiz” tuvalete gitmez! O’nun bulunduğu ortamlarda etrafındakiler adeta gözlerinin içine bakarlar, Hüsnü Abileri onlara bir şey der mi diye!


Özellikle gazetecilerle (ulusal basın dahil) geçinmesini çok iyi bilen bir beyefendi! İlişkilerini olabildiğince iyi tutmakta mahirdir zat-ı muhterem! Onlara viskiler, gömlekler 5’er 10’ar servis edilir özel günlerde!

Böyle bir “RANT DOSYASI”na ben de sahip olsam, değil 5’er 10’ar, kamyonla yığarım viskiyi de gömleği de!

SON SÖZÜM: Savcı arıyorum bu ülkede, Savcı! Şu dosyayı başından alıp sonuna kadar götürecek Cumhuriyetin Savcılarını göreve davet ediyorum! Hem de acilen!


(* ) Ahtapot: sekiz ayaklı kafadan bacaklı yumuşakca cinsinin ortak adı.


YAZIYA EK;
BU E-MAİL’İ DE SİZİNLE PAYLAŞIYORUM!

İlk haberi yayımladıktan sonra sayısız telefon ve e-mail aldım. Aldığım bu e-maillerin içerisinde bir tanesi beni hayli düşündürdü! Umarım RANT DOSYASI işinde parmağı olan “kirli yöneticileri” de bu e-mail biraz düşündürür! Sadece bunu sağlama amacıyla “ismi bende saklı” okuyucumun e-mailini sizlerle paylaşıyorum:


Son rant dosyası haberinizi okuduktan sonra küllenen öfkem bir kez daha depreşirken 4 yıldır hiç dinmeyen acım bir kez daha yüreğimi kanattı

Yazı konusu ettiğiniz o yolun ilk kurbanı bir kurban bayramında 2005’de benim 33 yaşındaki ömrünün baharındaki ablam ve başka 2 mübarek insan oldu!

O zaman yol yeni açılmıştı ve yolun ayrıldığını belirten hiç bir işaret de yoktu! Bayramda ablamın köye gelişini beklerken gelen acı telefonla kaza yerine ulaştığımda baktım ablamla, eşi ve şoför ölmüş! Yaralı yeğenlerimi hastaneye yetiştirmek için onlara bile bakmamıştım!

Yazınızı okuyunca tekrar o günleri yaşadım ve o zaman da çok isyan etmiştim! O yol işini araştırıp mahkemeye falan vermeyi düşündüğümde, bir büyüğüm demişti ki “Oğlum ora kimin sen biliyon mu? Bu işten bişey çıkmaz! Ayrıca soluğu nerde alırsın bilmiyom artık!”


… Ve endişem acaba o rant sahipleri sizi de kendi usullerince susturmaya kalkarlar mı? Saygılarımla.”


Yeni e-maillerinizi [email protected] adresine bekliyorum!

 

BELGE 2: Kamulaştırılan alan ve bunun karşılığı ödenen meblağları gösteren cetvel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BELGE 3: Devletin araziden geçen yol için harcama yaptığı 3 kalem ve toplam miktarı gösteren doküman.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304