banner198

Hz. Mevlananın Bakış Açısıyla Birbirimizi Anlayalım

Çankırı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Hz. Mevlana nın Bakış Açısıyla Birbirimizi Anlayalım konulu bir konferans düzenledi.

Hz. Mevlananın Bakış Açısıyla Birbirimizi Anlayalım
banner145

Çankırı Kız Teknik ve Meslek Lisesi “Hz. Mevlana’nın Bakış Açısıyla Birbirimizi Anlayalım” konulu bir konferans düzenledi.

 

100.Yıl Kültür Merkezinde düzenlenen ve Yazar Sinan Yağmur’un konuşmacı olarak davetli olduğu ve ney dinletisi, semazen gösterileri ile renklendirilen konferansta yapılan canlandırma ile Hz. Mevlana’nın hayatı kendi ağzından izleyicilere anlatıldı.

 

Daha sonra sahneye gelen Türkiye’nin en çok okunan yazarlarından (2010 Yılında Türkiye’nin en çok okunan Yazarı) ve Hz. Mevlana üzerine yapmış olduğu araştırmalar ve yazdığı kitaplarla tanınan Yazar Sinan Yağmur “Hz. Mevlana’nın Bakış Açısıyla Birbirimizi Anlayalım” konulu sunumunu yaptı.

 

 

 

Bu güne Kadar Hz. Mevlana’nın ne tam anlamı ile anlatılabildiğini ne anlaşılabildiğini ifade ederek sözlerine başlayan Yazar Yağmur, “Kuru Kuruya “Mevlana’yı seviyorum, anlıyorum” demek yetmez. Bir manevi şahsiyeti bir dost görmek, ona sadece bakmakla olmaz. Onun ruhunu, iç âlemini görmek, aslının aslını görebilmektir. Ruhlarını aydınlatamamış insanlar sadece ona bakarlar ama ne görürler ne de anlayabilirler, onun ilahi sevgisine ulaşmak isteyenler önce ruhlarına aydınlık getirmeliler” dedi.

 

Daha sonra sözlerine “Eğer onu tam olarak anlayabilseydik bugün ülkemizde her geçen gün yeni bir hapishane açılıp bir kütüphanenin kapısına kilit vurulmazdı. İnsanlarımız gittikçe yalnızlaşıp, birer öfke yumağı haline gelmezdi, Bizler Çanakkale’de esir düşen düşman askeri ile kuru ekmeğini paylaşan askerin Komutanı olan Mustafa Kemal’in çocukları olarak acaba benden bir şey mi isteyecek diye dostlarımıza sırt çevirmezdik, kopmak üzere olan Aile bağlarımız bu kadar zayıf hale gelmezdi, Günümüzde Bir Baba otomobilinin aksesuarı kadar bir Anne evindeki eşyanın markası kadar çocuğunun eğitimine, maneviyatına zaman ayırıp ilgilenmiyor, işte Hz. Mevlana’yı tam olarak anlayamadığımız, yaşayamadığımız için yaşadığımız tüm bu olumsuzluklardan kendi kendimize birbirimize şikâyetçi oluyoruz” diyerek devam eden Yazar Sinan Yağmur, geçmişimizi unutmadan geleceğimize Hz. Mevlana ışığını tam manası ile anlayarak rehber edinip bir kez daha düşünmemiz ve hayatımıza çeki düzen vermemiz gerektiğini vurgulayarak ve yaşadığı birkaç anekdotu anlatarak konuşmasına son verdi.

 

Konferansın ardından Kendisine okul Öğrencileri tarafından çiçek ve İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Akbıyık tarafından tuz lamba hediye edilen Yazar Sinan Yağmur daha sonra 100. Yıl Kültür Merkezi Fuaye salonunda hayranları için kitaplarını imzaladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER