banner306
banner198

İ. Hakkı Karadayı Kamp Eğitim Merkezi el değiştirdi

İsmail Hakkı Karadayı Kamp Eğitim Merkezi geçtiğimiz günlerde yapılan bir sözleşme ile 10 yıllığına Judo ve Kuraş Federasyonuna verildi.

İ. Hakkı Karadayı Kamp Eğitim Merkezi el değiştirdi
banner145

İsmail Hakkı Karadayı Kamp Eğitim Merkezi geçtiğimiz günlerde yapılan bir sözleşme ile 10 yıllığına Judo ve Kuraş Federasyonuna verildi.

 

Konu ile ilgili olarak haber merkezimizin elde ettiği bilgilere göre binanın yeni işleticisi Judo ve Kuraş Federasyonu olacak. İlk etapta binanın güçlendirilmesi ve bazı proje tadilatları ile yenileme çalışmaları gerçekleştirilecek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konu ile ilgili olarak Judo ve Kuraş Federasyonu Başkanı Fatih Uysal ile yaptığımız görüşmede “Binanın devri konusunda gerekli sözleşmeleri imzaladık. Bayram sonrası binayı teslim alacağız. Gerekli çalışmalara da süratle başlayacağız” dedi.

 

Çankırı Postası’nın sorularını da yanıtlayan Başkan Fatih Uysal tesisin geleceği ile ilgili olarak şunları söyledi:

 

“Beden Terbiyesi Gençlik Spor Müdürlüğü ile yaptığımız anlaşma gereği tesisi 10 yıllığına kiraladık. 22 Kasım’da Antalya’da Avrupa Şampiyonası organizasyonumuz var. Bu organizasyonu tamamladıktan sonra, Çankırı’daki tesisi teslim alacağız. Ve sür’atle binanın yeniden bakım ve onarımını gerçekleştireceğiz. O binayı sporcularımızın kamp eğitim merkezi olarak kullanmak istiyoruz. Bina içerisinde yapacağımız çalışmalarla ve ihtiyacı karşılayacak personel ile güçlendirerek belli bir standard üzerinde hizmet vermesini sağlayacağız. Genel Müdürlükten 600 bin TL dolayında bir ödenek aldık. Ancak binanın harcamasına federasyon olarak bizim de ilave katkı yapmamız gerekecek. Çünkü gördüğüm kadarı ile o binaya harcanacak meblağ 600 bin TL’nin çok üzerinde. Mevcut binanın fuel-oil ile ısındığını öğrendim. Bunu değiştirerek inaya doğalgaz ve güneş enerjisi tesisatını kurmak istiyoruz. Yeni dinlenme salonları ihdas edeceğiz. Tesiste kalacak olan sporcuların rahatlığı için ne gerekiyorsa o yapılacak.”

ÇANKIRI BELEDİYESPOR TESİSLERDE KALIR…

Çankırı Belediyespor takımının uzun süredir o binada kaldığını hatırlatarak, önümüzdeki günlerde bu konaklamanın gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini sorduğumuzda Başkan Uysal “Çankırı Belediyespor’un orada kaldığını öğrendim. Kulüp yönetimi ile de bir ön görüşme gerçekleştirdik. Yasal mevzuat içerisinde kulübün oyuncularının ve teknik kadrosunun orada konaklaması mümkün. Bizler spor camiasının içinden gelen insanlarız. Sorun olacağını düşünmüyorum.” dedi.

Judo ve Kuraş Federasyonu Başkanı Fatih Uysal “Tesisin ismi İsmail Hakkı Karadayı Kamp Eğitim Merkezi. Binayı teslim aldıktan sonra bu ismi değiştirecek misiniz?” şeklindeki sorumuzu ise “İsmail Hakkı Karadayı Çankırı’ya mal olmuş ve ülkemize hizmet etmiş bir isimdir. Tesisin ismini değiştirmemiz söz konusu olamaz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304