banner198

İftar çadırları, gerçek anlamda işlevini görmeli!

Bu çadırlarda sadece ve sadece o günün masrafını ben ödedim anlayışı ile eş-dost ve tanıdıkları iftara davet uygulaması hiç hoş olmuyor!

İftar çadırları, gerçek anlamda işlevini görmeli!
banner145

Ramazan ayı ile birlikte Çankırı içinde Belediye tarafından kurulan iftar çadırı, sokaktaki garibanı ve ihtiyaç sahiplerine "iftar ikramının" ötesinde işlevler görüyor!

 

Çankırı Belediyesi tarafından kentin meydanına kurulan “iftar çadırı” son günlerde gerçek işlevinin ötesinde görüntüler sergilemeye başladı!

 

Bu güne kadar bildiğimiz – gördüğümüz “iftar çadırları” başta sokaktaki gariban ile birlikte işinde gücünde olan insanımızla, iftar saatinde yolda olanlara hizmet vermek amacıyla kurulur!

 

Ancak gel gör ki, bu yıl Çankırı meydanına kurulan iftar çadırı farklı bir çalışma yöntemine geçiş yaptı! Şöyle ki; İftar Çadırında kişi, kurum ve kuruluşlar “iftar daveti” veriyorlar!

NASIL MI?

Çankırı Belediyesi tarafından kurulan “iftar çadırının” günlük masrafları hali vakti yerinde olanlar tarafından karşılanıyor. Buraya kadar her şey normal! Tuhaflık bundan sonra başlıyor!

Diyelim ki, pazartesi günü iftar çadırının masrafını “siz” karşılayacaksınız! Çadırda kaynayacak kazanların maliyetini belediyeye ödüyorsunuz! Ve bu maliyeti ödediniz ya, başlıyorsunuz eşinizi-dostunuzu “Pazartesi günü çadırda iftara beklerim”(!) demeye!

Ve eşinizle-dostunuzla “iftar çadırında” boy gösteriyorsunuz! Garibanlarla, ihtiyaç sahibi insanlarla! O anda yolda olan vatandaşla! Hep birlikte!

İFTAR ÇADIRININ MASRAFINI SİZ KARŞILADINIZ DİYE
ORADA EŞİNİZLE – DOSTUNUZLA OLMAK ZORUNDA MISINIZ?

Evet aynen böyle diyoruz! O gün, o çadırın masrafını “siz” karşıladınız diye, o akşam o çadırın içinde eşinizle-dostunuzla cümbür cemaat orada olmak zorunda mısınız?

Şayet, eşinize-dostunuza, çevrenize iftar daveti verecekseniz bu adres, garibanlar, ihtiyaç sahipleri ve iftar saatinde evine ulaşamayanların uğrak yeri olan “iftar çadırları” olmamalı!

Böylesi uygulamaları bırakalım ve “iftar çadırlarının” Ramazan ayı süresince gerçek manada işlemesine fırsat tanıyalım.

Ne dersiniz?
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER