banner198

İHH Yardım gemilerine saldırı. 10 kişi öldü 50 yaralı var.

Yardım konvoyuna saldırı 10 kişi öldü 50 yaralı var. Gemiden canlı yayın izle

İHH Yardım gemilerine saldırı. 10 kişi öldü 50 yaralı var.
banner145

Saldırıyla ilgili tepkilerinizi haber sonuna eklediğimiz yorum bölümünde paylaşabilirsiniz

09.19: İsrail başbakanlık basın sözcüsü Gendelman Ntv'ye yaptığı açıklamada Gemiye yapılan  müdahalede 10 kişinin öldüğünü ve 8 İsrail askerinin yaralandığını söyledi. Gemilerin Aştot limanına doğru ilerliyor.

08.52: İsrail'in Ankara Büyükelçisi Gabi Levi'nin önünde toplanan protestocu grup büyükelçinini evinden çıkmasını bekliyor. Çevik Kuvvet Polisleri evin etrafında geniş önlemler aldı. 

08.22: Dışişleri bakanlığından İlk açıklama geldi. Yardım gemilerine saldıran gemileri en ağır şekilde protesto ediyoruz. Açık denizlerde gerçekleşmiş Mağdur sivilleri hedef alan bu insanlık dışı uygulamayı şiddetle kınıyoruz. Uluslararası hukukun ağır bir ihlali olan bu olay ilişkilerimizde telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracaktır Hayatlarını kaybedenlere Allahtan Rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

08.17: El Cezire televizyonuna göre gemi içerisinde çatışmalar devam ediyor.

08.09: İsrail Televizyonları yardım konvoyundaki  ölü sayısını 16 olarak açıkladı.

07.54: İsrail TV'lerine göre saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti.

07.52: Bir toplantıda Ankara'da Başbakanlıkta yapılıyor. Bülent Arınç başkanlığındaki bir ekip toplantı yapıyor. Beşir Atalay, Efkan Ela, Genel Kurmay Başkanlığı Harekat Dairesi başkanı ve Deniz Kuvvetlerinden bir yetkili toplantıya katılan isimler arasında yer alıyor.

07.50: Saldırı emrini toplantı sırasında Ehut Barak verdi.

07.30: El Cezire televizyonu İsrail kaynaklarına dayandırdığı bilgiye göre ölen yolcu sayısının 10'a yükseldiğini söyledi.

07.13: Adana'da Amerikan Büyükelçiliğine saldırıda bulunuldu.

06.55: Gazze'de minarelerden yapılan anonsta sokağa çıkmaları istendi.Bir saat sonra Gazze limanında büyük bir protesto gerçekleşecek.

06.45: Deniz trafik müdürlüğünden verilen bilgiye göre; Mavi marmara gemisini rotası İsrail'in Hayfa limanına doğru yedi mil hızında yönelmiş durumda.

06.37: Gazeteci Abdurrahman Dilipak: İsrail bir devlet olamadığını bir yamyamlar topluluğu olduğunu bu cinayetle kanıtladı. İsrail Amerika ve İngiltereninde bir günahıdır. Bu günahı ahirette çok acı bir şekilde ödeyecektir. Uluslar arası sularda Türk gemilerine aşşağılık bir saldırı yapılmıştır. Ankara'nın tavrını bekliyoruz. Hemen savaş uçaklarıyla denetleme ve gemilerle uluslar arası sularda bayrağımızı göstermesi gerekiyor. İsrail bu vahşetin faturasını çok ağır ödeyecek.

06.36: İstanbul Leventteki İsrail başkonsolosluğu öündeki kalabalık artıyor. Şehitlerimiz için Kuranı kerim okunmaya devam ediyor.

06.35: Karartmanın başlamasıyla birlikte gemide bulunanların durumuyla ilgili bilgi almak isteyen yakınları için başvurdukları İHH web siteside devre dışı kaldı. Aynı şekilde gemilerin an be an rotasını gösteren bir web siteside devre dışı kaldı.

06.30: Mavi marmara gemisinde bulunan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Yavuz Dede diğer gemilerle temasımız bir saat önce kesildi. Yunan gemileri Mısır'a doğru yoluna devam etti. Karartma devam ediyor. Uydu bağlantısı kurulamıyor. Diğer gemilerdeki yaralı ve can kayıpları hakkında bilgimiz yok.

06.16: İlk saldırı sırasında basif direniş gösteren yardım gönüllüleri gemiye müdahale eden iki İsrail askerini yaraladı . Yaralı İsrail askerlerine gemideki sağlık görevlilerince tedavi edilidiği öğrenildi.

06.06: Ahmet Davutoğlu, Latin Amerika gezisinde bulunan Başbakan ve Cumhurbaşkanını bilgilendirdi.

06.02: Saldırıyla ilgili ayrıntılarda netleşmeye başladı. İsrail askerlerinin Altı gemiden üçüne saldırıda bulundu.Bu üç gemide türk gemisi Yunan yardım gemileri yoluna devam ediyor.

06.00: Gazetemiz sahibi Ercan Şeker; İsrail uluslararası sularda Türk gemisine saldırarak insanlık suçu işledi. Hükümetimizin Uluslararası sularda seyreden Türk gemisini yapılan saldırıya seyirci kalması düşündürücü.  

05.58: İsrail Ankara Büyükelçisi Gabi Levi Dışişleri bakanlığına çağrıldı.

05.54: Dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu ABD yolunda uçakta kriz masası oluşturdu.

05.25: Saldırı haberinin ulaşmasıyla birlikte Filistinliler Gazze sokaklarında büyük bir protesto için hazırlık yapıyor.

04.30: Şehit haberinin İstanbul'a ulaşmasıyla birlikte Leventteki İsrail Başkonsolosluğunda toplanan vatandaşlar konsolosluk binasına saldırdılar. Başkonsolosluğun bahçesine giren protestocu guruba polis müdahale etti. Viyana ve Ankara İsraik büyükelçiliğinde toplanan vatandaşlar protestolarını sürdürüyor.

04.25: İsrail ablukasını yararak Gazze’ye insani yardım götürmek için İstanbuldan yola çıkan mavi Marmara gemisine İsrail askerlerince operasyon başlatıldı. Pasif direniş gösteren silahsız yadım gönüllerine ateş açan İsrail askerleri yardım gemilerini havadan ve denizden abluka altına aldı. İHH Başkan vekili Yavuz Dede'den alınan bilgiye göre operasyon sırasında 2 kişi şehit edildi,  yaklaşık 30 kişi yaralandı. Gemilerle olan iletişimde sürekli kesinti yaşanmakta

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER