banner306
banner198

İl Milli Eğitim Müdüründen bir ilk

İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek veli toplantısına katılarak Çankırıda bir ilke imza attı.

İl Milli Eğitim Müdüründen bir ilk
banner145

İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek İlker Tuncay İlköğretim Okulunda yapılan veli toplantısına katılarak Çankırı’da bir ilke imza attı.

 

İlker Tuncay İlköğretim Okulu Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Okul Yönetimi, Öğretmenler ve çok sayıda veli katıldı.

 

Salonu dolduran Velilere hitaben bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, toplantıya katılan velilerin çok büyük bir bölümünün Anneler olduğunu belirterek, babalara sitem ederek; “Bu durum acaba anneler çocukları ile daha mı çok ilgileniyor? Sorusunu akla getiriyor” dedi.

 

 “Çocuklarınıza onlara sizin için ne kadar değerli olduklarını ve onları ne kadar çok sevdiğinizi hissettirin” diyerek konuşmasına devam eden, Yaşar Petek; “Her çocuk kendi başına bir bireydir ve hepsinin ayrı, ayrı değerlendirilmesi gerekir” dedi. çocukların birçok davranışı ve alışkanlığı model alma yöntemiyle elde ettiğini ve birçok çocuğun bu anlamda anne babayı rol model olarak aldığını, her anne babanın da bu nokta da davranışlarına dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

 

 

Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek, “Evinizde Kitap Okuma saatleri belirleyerek, birlikte kitap okuyunuz, TV’yi kapatarak Ailece etkinlik saatleri düzenleyiniz. Eğitimde asıl olanın çocuklara mücadele ruhu kazandırmak ve hayata hazırlamaktır. Mücadele ruhunun da küçük yaşlardan itibaren kazanılır” şeklinde konuştu. Kendisinin mücadeleci yapısını kazanmasında Çankırılı olan Ortaokul Öğretmeni Ali Kara’nın büyük katkısı olduğunu söyleyen Petek,  toplantıya katılan Velilere katılımlarından ve ilgilerinden dolayı memnuniyetini ifade ederek konuşmasına son verdi.

 

Konuşmasının ardından velilerin eğitimle ilgili sorularına cevap veren Milli Eğitim Müdürü Yaşar Petek daha sonra okuldan ayrıldı.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304