banner198

Ilgaz da kayak sezonu açıldı

ILGAZ Dağı Kayak Merkezi, yeterli kar yağışını almasının ardından kayak sezonunu açtı.

Ilgaz da kayak sezonu açıldı
banner145

ILGAZ Dağı Kayak Merkezi, yeterli kar yağışını almasının ardından kayak sezonunu açtı.

Bir metreyi aşan kar, kayak tutkunlarının yanı sıra otel işletmecilerinin de yüzünü güldürdü.

Sezona çok iyi hazırlanan Ilgaz Dağı Kayak Merkezi'nde bu dönem kayak tutkunları için keyifli bir dönem olacağı belirtildi. Önceki yıllarda telesiyejden kaynaklanan sorunlar yaşayan Ilgaz Dağı Kayak Merkezi'nde 4.5 milyon liraya tamamen yenilenen son sistem telesiyej ve diğer mekanik tesisler, kayak severlerin hizmetine sunuldu. Büyük sıkıntı ve şikayet konusu olan pist ortasındaki telesiyej direkleri de kaldırılırken, yeni mekanik tesislerin devreye girmesi sonucu bu yılki kayak severlerin, geçmiş yılların ortalamasından fazla olması bekleniyor. Bu yoğunluğun, özellikle hafta sonları olmak üzere başkente yakınlığı sonucu günübirlikçi kayak severlerin akınına uğraması bekleniyor.

Ilgaz Doruk Otel Müdürü Muharrem Akça, kayak sezonu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Kayak Federasyonu'nun işlettiği pistler ve mekanik tesisler yenilenerek hazır hale getirildi. Bilim insanları son yüzyılın en sert kışının yaşanacağını belirtmeleri bize göre bu sert kış, eşittir bol kayak anlamına geliyor" dedi.

Akça, Ilgaz Dağı Kayak Merkezi'nde çığ tehlikesi ve yol kapanma riskinin olmamasının büyük bir avantaj olduğunu, bu nedenle muhtemelen sert geçmesi beklenen kış mevsiminin herhangi bir tedirginlik yaratmayacağını belirtti. Muharrem Akça, "Ilgaz Kayak Merkezi'nde bulunan konaklama tesislerinin fiyat açısından diğer merkezlere göre daha ekonomiktir. Tüm kayak severleri Ilgaz Dağı'nın güzellikleri içerisinde kayak sporuna bekliyoruz. Burada geçirecekleri tatilin anılarında özel bir sayfada yer alacağından emin olabilirler" diye konuştu.

FİYATLAR AÇIKLANDI

Ayrıca Ilgaz Doruk Otel'de Çankırı kayak antrenörlerince sömestr tatili süresince 4 dönem 10'ar kişilik temel kayak eğitim kursu açılacak. Ailelerin de katılabileceği kayak kursunda uzman kayak antrenörleri tarafından 650 TL'ye tam pansiyon konaklama dahil 3'er günlük kayak temel eğitim kampları açılacak.

Ilgaz Dağı Kayak Merkezi'nde 3'ü kamuya ait olmak üzere 8 otel, 1 kilometre uzunluğunda saatte 1200 kişi kapasiteli 4 kişilik sandalyeli ve 2 dakikada zirveye ulaştıran 4 turnikeli telesiyej, 2 kilometre uzunluğunda teleski, acemiler için 400 metrelik t-bar ve toplam 4 küçük lift, 6 mekanik tesisle toplam 5 kilometre uzunluğundaki pistler bulunuyor.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER