banner198

Ilgaza 4 yıllık üniversite açılacak ama bina verilmiyor!

Çankırı Karatekin Üniversitesinin senatosundan çıkan karar yaklaşık 8 aydır Ilgazda fiziki mekanın bulunamayışından dolayı hayata geçirilemiyor...

Ilgaza 4 yıllık üniversite açılacak ama bina verilmiyor!
banner145

Vedat Beki

Çankırı’ya üniversite geldi. Üniversitenin rektörü de belirlendi. Ve Rektör Çankırı’daki üniversitenin hayata geçmesi yönünde çalışmalara başladı… Üniversite öğrenci kayıtlarına başladı… İlçeler Rektörü ziyaret ediyorlar ve ilçemizde de üniversite olsun istiyorlar… Kızılırmak ilçesinde 2 yıllık yüksek okul kararı YÖK Genel Kurulundan geçti!

Aylardır Çankırı Karatekin Üniversitesi ile ilgili yeni gelişmeleri basından öğreniyorsunuz. Ben de üniversitenin çalışmalarını yakından takip eden bir gazeteci olarak bu sayfalardan sizlere üniversite ile ilgili yeni bilgileri “ilk ağızdan” yeri ve zamanı geldikçe aktarmanın gayretinde oluyorum!

Çankırı’da Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ile makamında gerçekleştirdiğim dünkü görüşmemden  çıkarken dudaklarımın uçuklamasına “ramak” kalmıştı!

Haberi sizlere vereyim, siz de bu bilgileri öğrendikten sonra beyninizde oluşan düşünceleri benimle paylaşın! Konuyla ilgili sizlerin de ne düşündüğünü bilmeye de benim ihtiyacım var!

DERS PROGRAMLARI HAZIR AMA…
Çankırı’ya gelen üniversite sonrası, ilçelerimiz de hareketlendi. Ve her ilçe kendi bölgesinde üniversiteye bağlı en azından 2 yıllık bir yüksek okul, ya da mümkün olabilirse 4 yıllık bir fakülte istiyor!

Şu saate kadar bu taleplerden sadece Kızılırmak muradına ermiş durumda. Diğer ilçeler de bir an önce bu mutluluğu yaşama gayreti içerisinde! (öyle mi acaba?)

Sıkı durun! Üniversite senatosu tarafından 4 yıllık Turizm Otelcilik Yüksek Okulu’nun Ilgaz’da konuşlandırılması kararı geçtiğimiz Mart ayında çıkmış! Bu kararın YÖK’e gitmesi için “fiziki mekanın” garanti edilmesi gerekiyor!

Bu mekan için de Ilgaz’da yapılan çalışmalarda Milli Piyango Turizm Otelcilik Meslek Lisesi biçilmiş kaftan olarak görülüyor!

Ancak gelin görün ki bu talep bugüne kadar yerine getirilmiş olmamakla birlikte Ilgaz’a 4 yıllık Turizm Otelcilik Yüksek Okulu da açılamıyor!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

REKTÖR SAVAŞ: KİMSE MAĞDUR OLMAZ!
Konuyla ilgili olarak Rektör Savaş “Halen eğitime devam edilen okulun fiziki durumu bizleri öncelikli olarak zamandan ve maddi açıdan çok fazla sıkıntıya sokmadan büyük yüklerden kurtaracak. Orada bulunan öğrencilerin uygun bir binada öğrenim görmeleri mümkün. Bununla birlikte uygulama alanı için mevcut binayı ortaklaşa kullanmamız da mümkün. Ben kurulacak 4 yıllık üniversitenin ders ve lisans programlarını dahi hazırladım. YÖK, ‘fiziki mekanın kesin olarak elde olduğunu’ belirtir belge olmadan dosyayı gündemine almıyor. Şu ana kadar da bize böyle bir belge ulaşmadı. Bunun yanı sıra bugün için orada öğretim gören öğrenciler bizim çocuklarımız. Eğitimleri için gerekli olan uygulama alanını birlikte kullanabiliriz. Onlara bugünkünden çok daha iyi bir ortamda uygulama şansı da vermemiz mümkün. Fakat nedendir bilinmez içinde bulunduğumuz durumu bir türlü olumluya döndüremedik” dedi.

NEYİN HESABINI YAPIYORSUNUZ?
Her şey ortada. Çankırılı şehrinde ya da ilçesinde üniversite istiyor! Bu talepler heyetler halinde Rektör Savaş ziyaret edilerek iletiliyor. Üniversite taleplerle ilgili gerekli çalışmaları yapıyor ve önceliklerini belirleyerek “şimdilik” iki ilçede yüksek okul açılmasına karar veriyor!

Kızılırmak ilçesinde üniversitenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek mekan karşılanırken, Ilgaz’da 6 ayı geçen süreye karşın henüz bir gelişme olmuyor!

Bu durum karşısında ne söyleyelim? Kimi suçlayalım?

“Kabahati gelin etmişler de kimse almamış!” derler ya, ben şimdi buradan birilerine “Hadi! Şu durumu açıkla” desem yine “ses” çıkmayacak!

Ya da, “bu işin altında yine şunlar şunlar var” desem “alakamız yok” diyecekler!

Yüzde yüz bu işin altında yine “ben” varımdır! Üniversitenin talebini hem siyasetimi hem de ticaretimi engelleyeceği için “ben” karşılamıyorum!

Çünkü Ilgaz’a üniversite gelirse, o ilçenin kaderi değişir! Ilgaz’ın kaderi değişirse benim hem “siyasi” hem de “ticari” hayatım sekteye uğrar! Bugünkü Ilgaz 10 yıl sonra acayip bir yer olur!

Her şey bir yana, insanımın dünyası değişir!

Ben bu değişime neden izin vereyim ki? Geri zekalımıyım ben!

Ilgaz’ı bugünkü duruma getirmek için bunca akıttığım ter ne olacak?

Neymiş! Turizm Otelcilik Yüksek Okulu gelecekmiş!

Geç onu sen kardeşim! Biz nasıl para kazanabiliriz? Siyasi gücümüzü nasıl kaybetmeyiz sen bana onu anlat!

Saygılarımla…

Fotoğraf 1: Üniversitenin talep ettiği ve halen öğrenime açık olan Ilgaz Milli Piyango Anadolu Turizm Otelcilik Meslek Lisesi.

Fotoğraf 2: Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER